Fürdés, neves vendég, búcsú a tábortól

Véget ért a Csepel FC utánpótlásának egyhetes, balatoni edzőtábora Siófokon. A szakmai munkán túl a közösség összekovácsolása is szintet lépett.

Július 26- án a hazai felkészülést követően egy hétre a Balaton fővárosába, Siófokra utazott a Csepel FC “hátországa”, azaz utánpótlás labdarúgóink, akik az utóbbi évek legnépesebb delegációjával tették tiszteletük a Hotel Aranypart szállodában, illetve a Balatoni Vasas SE labdarúgó pályáján. A legkisebb korosztályoktól egészen az U19- es korosztályig bezárólag mindenki képviseltette magát mind a lányoknál, mind pedig a fiúknál. A programban kora reggeli Balaton- parti futás, napi két edzés, edzőmérkőzések és természetesen az elmaradhatatlan strandolások jelentették a fő csapásvonalat. Az időjárás a régi, nagy nyarakat idézte, a hőmérő hőfoka többször is jócskán átlépte a 30 celsius fokot, ami nem könnyítette meg az edzések lebonyolítását, ám mindenkinek becsületére legyen mondva: az eltervezett munkát maradéktalanul sikerült kivitelezni. A szabadidő eltöltésével sem volt semmi probléma: minden napra akadt olyan elfoglaltság, ami feledtette a hajnali futások, napi edzések, edzőmeccsek terhelését, leginkább a Balaton hűsítő habjainak köszönhetően. Klubunk szakvezetői mindvégig példás módon oldották meg a több, mint 100 gyerek felügyeletét, sem a vízben, sem a szárazföldön nem akadt olyan probléma, amit ne tudtak volna megoldani. A Baráth Bence, Elekes Zsolt, Frankow Miklós, Horváth Emese, Légrádi Gábor, Rácz Botond, Szabó Zoltán, Zsivoczky Péter, Takács Krisztián összetételű szakvezetésre 0-24 órában számíthattak játékosaink, később pedig Märtz János elnök is csatlakozott a stábhoz, aki figyelő szemét ugyancsak a táboron tartotta. Az utolsó nap javarészt a hazautazás körüli teendők elvégzésével telt, a reggelit követően mindenki a szobájába ment, hogy összepakolja holmiját és azt az átvételhez megközelítő állapotba hozza. A csomagok összekészítése után még mindenki megkapta a lehetőséget, hogy egy nagy csobbanással elköszönjön a Balatontól, (a parton még egy rögtönzött Animal Cannibals koncertnek is szem és fültanúi lehettek a pancsolók) majd két turnusban Csepel felé vették az irányt a táborlakók.

Elutazás előtt néhány órával tiszteletét tette a táborban Dr. Szieben László a Csepel SC egykori kiváló kapusa, (majd jogásza) aki nyarait javarészt Siófokon tölti, s aki örömmel látta, hogy milyen szép létszámmal voltunk jelen a városban. A “Doki” becenévre hallgató egykori sportember elmondta, hogy követi a Csepel FC sorsát, s tekintve, hogy ezer szállal kötődik a csepeli labdarúgáshoz, továbbra sem téveszti szem elől egyesületünket a jövőnket illetően.

Ez úton is szeretnénk megköszönni a tábor bázisául szolgáló Hotel Aranypart vezetésének, a személyzet minden tagjának a (évek óta) kifogástalan kiszolgálást és segítséget, illetve a sok türelmet. Továbbá a Balatoni Vasas SE- nek, hogy csapatainknak lehetőséget nyújtott a tréningezésre, “Tokó mesternek” pedig, hogy minden nap rendelkezésre állt a pályán, amennyiben arra szükség mutatkozott.

Szeretnénk megköszönni a szülőknek, hozzátartozóknak, hogy ránk bízták a srácokat, lányokat erre a meglehetősen mozgalmas hétre illetve nem utolsósorban a táborlakóknak, hogy az edzéseken, mérkőzéseken igyekeztek a legjobb tudásuk szerint teljesíteni, illetve javarészt betartották azokat a szabályokat, melyek végül a tábor sikeres lebonyolításához vezettek.

( A hazaérés Csepelre is mindkét turnusban gyors és sikeres volt, amiért hálával tartozunk buszvezetőnknek, aki a tábor egész hete alatt rugalmasan segítette biztonságos közlekedésünket Siófokon belül is)

Találkozunk augusztus első hetében a Csepel pályán, ahol már a finomhangolás veszi kezdetét a  bajnokságok, illetve Bozsik tornák rajtjára.

Hajrá Csepel FC!