Védettséget igazolva jöhetnek a szurkolók!

Hosszú idő után végre ismét nézők előtt léphetünk pályára, igaz ehhez a publikumnak meg kell felelnie bizonyos feltételeknek!

Tekintve, hogy 2020. május 1- re a beoltottak száma mára elérte a kormány által kitűzött négymilliós határt, újabb, könnyítő intézkedések lépnek életbe szombattól a CoVid 19 járvánnyal kapcsolatban.

A döntés értelmében újra megnyílhatnak a stadionok kapui a szurkolók előtt is.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy bár a hatályban lévő kormányrendeleteknek megfelelően a sportrendezvények újra nézők előtt kerülnek megrendezésre, azonban a helyszíni szurkoláshoz – több kitétel mellett – fontos feltétel a védettségi igazolvány megléte.

VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY

A hatályban lévő szabályozás szerint koronavírus ellen védett személy az, aki azt a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány) bemutatásával igazolja. A védelmi intézkedések feloldásának újabb lépcsője a sportrendezvények tekintetében védettségi igazolványhoz kötött.

Sportrendezvényen nézőként érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek, valamint a felügyeletük alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személyek vehetnek részt. 18 éven aluli szurkolóink érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérő nélkül nem léphetnek be a stadionba!

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a stadionba való belépést megelőzően a biztonsági személyzet ellenőrizni fogja az érvényes védettségi igazolvány és a személyazonosításra szolgáló arcképes igazolvány együttes meglétét. Ezek hiányában a biztonsági szolgálat a belépést köteles megtagadni. Ez alól kivételt képezhet a tizennyolcadik életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése, ha a kiskorúság ténye nyilvánvaló.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a védettségi igazolványt nem helyettesíti az oltás beadásakor kapott írásos dokumentum, így a stadionba való belépéskor azt a biztonsági szolgálat nem fogja elfogadni!

MASZKHASZNÁLAT

Sportrendezvényeken a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak maszk viselésére nem kötelesek, azonban a rendelkezés ellenére mindenkinek javasoljuk, hogy továbbra is viseljen maszkot Csepel Stadion területén.

Csepel FC maszkok hétköznaponként és a hazai mérkőzések ideje alatt a Csepel Stadion büféjében továbbra is megvásárolhatók. A zárt fóliában csomagolt Csepel FC maszk ára: 2 500 Ft, melynek megvásárlásával jótékony célt is támogat új tulajdonosa!

A stadionba történő belépésig – a kormányrendeletnek megfelelően, közterületen – továbbra is kötelező a maszk használata!

A kupadöntőnek otthont adó BMTE-stadionba a Csepel-szurkolók a Zuzmó utca felőli kapunál léphetnek be.