U14: “céltudatos, életerős fiatalemberek, egységben az erő!”

A Csepel FC újabb korosztályos csapatának értékelése következik, mégpedig azé a csapaté, akik komoly meglepetéseket is okoztak a mögöttünk hagyott bajnoki évben.

A Pereszlényi András és Király Kolos gardírozta U14- es egylet a táblázat 9. helyén végzett, 42 ponttal a tarsolyában.

Az őszi idényünk is jól sikerült, de szerettünk volna ahhoz képest is előre lépni, ami érzésem szerint sikerült. Nemcsak játékban, de akaratban, mentálisan is sokat fejlődtünk tavasszal, elsődleges célunk pedig a stabilitás volt, amit sikerült megvalósítanunk. Az már csak hab a tortán, hogy az eredmények is jöttek, szerintem kihoztuk magunkból, ami bennünk volt, ezért elégedett lehetek – mondta el Pereszlényi András.

– Miben rejlik leginkább a csapat erőssége, miben lehet fejlődni?

Egységben az erő! Olyan közösséget alkotnak a srácok, amelynek tagjai tudnak és akarnak küzdeni egymásért, kimondottan összetartó társaság a miénk. Nem csupán a pályán, de az életben is jó irányba haladnak, céltudatos, életerős fiatalemberek, akik egyéni érdekeiket alárendelik a csapatának. Ez a kohézió jellemezte az edzéseket is, alázatosan és szorgalmasan dolgoztak a fiúk, fizikailag és mentálisan is odatették magukat. Vannak még szerkezeti és technikai hiányosságaink, de azon vagyunk, hogy javítsunk ezeken. Úgy érzem, minden pótolható, időarányosan pedig jól állnak a fejlődésben a srácok. A nyári felkészülés folyamán azok az elemek kerülnek majd előtérbe, amelyekben esetleg a mögöttünk hagyott idényben gyengébben teljesítettünk, azon leszünk hogy ezeket minél előbb pótoljuk.

– Egyénileg kiemelnél -e valakit a csapatból?

Aki engem ismer, pontosan tudja, hogy egyéneket próbálok nevelni, de csapatban gondolkodom, ezért most sem szándékozom kiemelni senkit. Természetesen kellettek a jó egyéni teljesítmények a sikerekhez, előfordult, hogy egy-egy játékos döntött el egy adott mérkőzést, de mindenkire szükség van ahhoz, hogy folyamatosan fejlődni tudjunk. Munkánk elismeréseként is felfogható, hogy például Stirb Krisztián a Ferencvárosban folytatja pályafutását, neki sok sikert kívánok, Balázsi Ricsinek pedig mihamarabbi teljes felépülést és visszatérést! Végül, de nem utolsósorban a  szülőknek, hozzátartozóknak szeretnénk megköszönni az egész éves támogatást és feltétel nélküli segítséget, ami ugyancsak sokat tett hozzá a csapat eredményéhez.