Lány U19: “várakozáson felül teljesítettünk”

Folytatjuk a Csepel FC korosztályos csapatainak értékelését, ahol ezúttal a lány U19- es együttes bajnoki teljesítménye került górcső alá.

A csapat vezetőedzője Horváth Emese (aki nem mellesleg a felnőtt női NBII- es csapatunk egyik oszlopos tagja) folyamatos fejlődést látott a 2021/2022- es bajnokságban, igaz van még hova tovább is fejlődni.

– Kijelenthetem, hogy várakozáson felül teljesítettünk ebben a szezonban, ami többek között köszönhető a CSUSE női szakágával történt fúziónak, az új igazolásoknak, de legfőképp az időközben kialakult remek csapatszellemnek – kezdte értékelését a vezetőedző. Amit örömmel láttam, hogy feltétel nélkül, nagyot küzdöttek egymásért a lányok minden bajnoki mérkőzésen.

– Mi a csapat erőssége, miben kell, lehetne fejlődni?

Leginkább a már említett kiváló csapatszellem jelenti az erősséget. Ebben az idényben a futballon kívül új barátságok születtek és egy összetartó kis közösség alakult ki a Béke téren, ami újabb távlatokat nyithat meg a csepeli női labdarúgást illetően. Fejlődnünk a kitartásban kellene tovább, ez igen fontos, mondhatni alapvető tényező a labdarúgásban. A lányok fokozatosan most kezdik megtapasztalni, hogy hátrányból is képesek talpra állni és alkalomadtán már képesek a javukra fordítani a mérkőzés végkimenetelét. Ehhez azonban nagyon kell az a bizonyos, végsőkig történő kitartás, lelkesedés.