Hajszálon múló elsőségek, kitartó közösség

Némi képzavarral élve az utóbbi években kis híján háromszor is bajnokcsapatot ünnepelhettünk a Csepel FC felnőtt labdarúgóinak személyében, ám –fájdalom- mindegyik alkalommal – ha csupán egy hajszállal is – de lemaradtunk a hőn áhított sikerről… Ne feledjük azonban azt, hogy három kiíráson keresztül meghatározó tényezői, hovatovább esélyesei voltunk minden bajnoki címnek, ami kőkemény munkát, és végletekig kitartó elszántságot követelt meg a csapattól.
A nehezen megemészthető harmadosztályból történő kiesést követő BLSZ I. 2019/2020- as „félszezonban” ami a koronavírus okán a 19. forduló után félbeszakadt, a BVSC „babrált ki” velünk, akik ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint mi (45) de az elég volt ahhoz, hogy egy osztállyal feljebb lépjenek. A 14-3-2- es mutatóval szemben az idén már NBII-es feljutásért csatázó zuglóiaknak 14-3-0-s mutató állt a nevük mellett, egymás ellen egy parázs csatában gól nélküli döntetlent játszott a két csapat, ami végül azt jelentette, hogy a vasutasok léphettek egy bajnoki szinttel feljebb. Keserűen, de tudomásul kellett vennünk.
A 2020/2021- es bajnoki szezonnak is nagy reményekkel és lelkesen vágott neki a csapat, s a legnagyobb riválisnak a Kelen SC bizonyult, akikkel szinte végig a bajnokság során fej-fej melletti küzdelmet folytattunk. A Kelen egészen a 13. fordulóig 100%- osan teljesített, akkor a SZAC- nak sikerült két vállra fektetnie, s mi győzelmünkkel akkor lettünk közvetlen üldözői a kelenvölgyi egyletnek. Sajnos az egymás elleni találkozóink nekik hoztak több pontot (idehaza 1:2), ott pedig egy fájdalmas 0:0 a 24. fordulóban, ami szinte megpecsételte a sorsunkat. A végelszámolásnál a Kelen csupán egyetlen ponttal szerzett többet nálunk, de ez éppen elég volt ahhoz, hogy az orrunk elől elhalássza a feljutást, ráadásul a Budapest Kupában egy végletekig kiélezett, eső áztatta döntőben is nekik jött össze az a fránya gól a hosszabbításban…
Ilyen nincs! – mondhattuk ismét, de nem gondoltuk, hogy a következő, azaz a 2021/2022- es szezonban még ennél is kevesebb kelljen ahhoz, hogy ne a Csepel FC neve mellé kerüljön a bajnok jelző. Előzetesen tudvalévő volt, hogy a Pénzügyőr alaposan megerősödött mind anyagilag, mind pedig játékosállomány szempontjából, így rajtunk kívül ők és a REAC lépett elő igazi favorittá. A forgatókönyv kicsit hasonló volt az előző két bajnoki idényhez, annyi különbséggel, hogy 15. fordulóig „csak” a 3. helyen álltunk, az Unione ugyanis befurakodott a listavezető és közénk, ám ekkor már csupán a mi csapatunk állt veretlenül a tabellán. Ráadásul a 13. fordulóban a Béke téren magabiztos játékkal 4:0 arányban kiütöttük a Pénzügyőr SE együttesét, ami nagy reményekre adhatott okot! Ezt a veretlenséget aztán egészen a bajnoki év zárásáig meg is tartottuk és a befejezés előtt három fordulóval még reális esély mutatkozott a bajnoki cím elhódítására, ám – újabb pech- ezzel kapcsolatban a Pénzügyőr elleni idegenbeli döntetlen eredménnyel elszállt minden reális esélyünk… Bár veretlenek végeztünk, ugyanannyi pontszámmal, mint a pasarétiek, eggyel több győzelmüknek köszönhetően mégis ők jutottak el a bajnoki cím megszerzéséhez, ami (már azt is tudjuk) az osztályozót jelentette számukra.
Mindent összevetve minden elismerés megilleti a Csepel FC játékosait és szakmai stábját, hiszen három bajnoki szezonon keresztül minden alkalommal reális esélynek tűnt a bajnokság megnyerése és mindannyiszor csupán egy nüansz hiányzott ahhoz, hogy a végső sikert nem a mi csapatunk ünnepelhette.
Kivétel nélkül mindenkinek, aki munkájával, teljesítményével valamit is hozzátett ehhez a figyelemreméltó eredményhez jár a KÖSZÖNET, és innentől fogva már csak abban reménykedhetünk, hogy negyedszerre végre sikerülni fog!

Hajrá Csepel!