Futsal: szakosztálybővítés, tornagyőztes bemutatkozással

A nemcsak minőségben, hanem létszámban is fejlődő Csepel FC újabb szakosztállyal bővült, mégpedig a futsal tekintetében, ahol újabb csatlakozókról tudunk beszámolni.
Lassan három hónapja, hogy egy hallássérültekből álló együttes vette fel velünk a kapcsolatot Szabó Zoltán edzőnk hathatós közreműködésével– mondta el Pereszlényi András, az U14-es csapatukat is felkészítő tréner. Szerencsére klubvezetésünknél -Märtz János elnök úrral az élen- nyitott fülekre talált a megkeresés, így azonnal neki is foghattunk a közös munkának, ami azóta folyamatosan zajlik, a fiúk heti egy- két edzéssel készülnek a megmérettetésekre. Ahogy látom, egyre jobban összecsiszolódik a társaság amelynek egyik célja, hogy a hallássérültek között népszerűsítse ezt a sportágat, s folyamatosan növelje annak tömegbázisát, akár itt Csepelen is.

– Volt- e már tétmeccse a társaságnak?

A Siketek Sport Club jóvoltából hatcsapatos Futsal Grand Prix tornán már élesben is megmutathatták magukat a srácok. Januárban és februárban egyaránt 2x 12 perces (futóórával mért) időintervallumban, futsal szabályok szerint rendezett megmérettetéseken vettek részt, ahol két alkalommal öt riválissal kellett megmérkőzniük, ezek közül a Siketek SC két gárdáját, valamint a Salgótarjánt oda- vissza győzték le, míg az ALBA SINA, valamint a Debreceni SFSK együttesével először döntetlen lett az eredmény, másodjára azonban már jobbnak bizonyultak náluk! Összességében tehát veretlenül nyerték meg a hat csapatot felvonultató tornát, amihez ezúton is gratulálok nekik! Azt hiszem ennél bizalomkeltőbb bemutatkozást tervezni sem lehetett volna, remélem, hogy ezzel méltóvá válhatnak a fiúk arra, hogy elnyerjék a Csepel FC és a klub méltán híres szurkolóinak bizalmát.

 A csapat tagjai:

Edzők: Szabó Zoltán, Pereszlényi András
Játékosok: Avramia Patrik, Végh Kornél, Dráfi Roland, Kun Gábor, Baranyai István, Kun Krisztián, Ratkai Imre, Bánki Zoltán, Kun Benedek, Cser Dávid

Lejegyezte: Légrádi G.