Sikeres tavaszi rajt hazai környezetben

“Kötelező” győzelemmel nyitotta a tavaszi rajtot a Csepel FC felnőtt férfi együttese, akik a Pestszentimre együttesét fektették két vállra.

 

A találkozó előtt 1 perces néma gyászszünettel emlékeztek a csapatok és a közönség a tavaly tragikus körülmények között elhunyt egykori csepeli labdarúgóra Lazsányi Lászlóra és a múlt héten 75 esztendős korában eltávozó Tamási Józsefre.

A mérkőzés összképét tekintve elmondható, hogy bár erős mezőnyfölényben játszott a csapat az első pillanattól fogva, csak nagy nehezen találta meg a labda útját az ellenfél hálójába. A megítélt (teljesen jogos) 11- est követően -amit Mészáros László magabiztosan értékesített-  is több szép támadást vezetett Takács Krisztián együttese, ebből egy remek egyéni teljesítmény befejezéseként Torda Bence növelte kétgólosra az előnyt a félidő előtt. A második játékrészben mindkét csapat hamar frissített, cserékkel próbálták meg a szakvezetők kicsit felrázni csapataikat. Bő húsz perc elteltével a Pestszentimre kapusa is szabálytalanul állította meg csatárunkat a 16- oson belül, ami újabb 11- est (és sárga lapot) ért, amit Mészáros László megint csak higgadtan értékesített (3:0). Négy percre rá egy szögletet követő védelmi hiba végén fejjel szépített a vendégek játékosa Szombathy, ám a félidőben beálló Németh Zoltán tíz percre rá szép akció végén újból mattolta a vendégek védelmét és kapusát, s alakította ki a 4:1- es végeredményt.

Csepel FC – Pestszentimrei SK 4:1 (2:0)

Csepel Stadion, Jv.: Király Gergő (Csorba Sándor, Király Szilveszter)

Csepel FC: Szűcs Krisztián – Mészáros Roland, Torda Bence, Mészáros László (Zsivoczky- Pandel Péter ’61), Gauzer Levente, Pölöskei Péter, Haraszkó Sándor, Mohácsik Gábor (Sükösd Krisztián ’61), Kristóf Gergő (Bende János ’77), Takács László (Tolnay Rokkó ’77), Vörös Bence (Németh Zoltán ’46) Vezetőedző: Takács Krisztián

Pestszentimrei SK: Mészáros M. – Polónyi T., Czellahó R. (Léránt O. ’57), Sinkó B. (Köck L. ’62), Czene P. (Benyó A. ’74), Krénusz Á. (Qasem S. H. ’57), Szombathy D., Dobronyi G., Mészáros D. (Geiger N. ’77), Fűzfa G., Papp D. Vezetőedző: Petike János

Gólszerzők: Mészáros László (2, mindkettő 11- ből) ’29, ’60, Torda Bence ’40, Németh Zoltán ’74, ill. Szombathy D. ’64

Takács Krisztián vezetőedző: Amennyiben csupán az eredményt nézzük, akkor ugyanott tartunk, mint a tavalyi évben, hiszen akkor is ugyanez szerepelt a jegyzőkönyvben. Kicsit komolyabbra fordítva a szót: lelkes ellenféllel szemben sorozatban sikerült kialakítanunk a helyzeteket, melyekből ezúttal kettőt tudtunk értékesíteni, két teljesen jogosan megítélt 11- es gólunk mellett. Mezőnyfölényünk megkérdőjelezhetetlen volt, de sajnos néhány hiba be-becsúszott a befejezéseinknél, ebben kellene még egy kicsit javulni Összességében megérdemelt győzelmet arattunk és már a SZAC elleni következő találkozóra koncentrálunk, ahol szeretnénk továbbvinni a győzelmi szériát.