Félévi bizonyítvány: csapattá értek az U19-es lányok

Lassan a végéhez közeledik a Csepel FC félévi bizonyítvány osztása, de azért akad még néhány csapat, akik nem kapták meg az értékelésüket. Most a lány U19- es gárdát osztályozza Horváth Emese “osztályfőnök”.

Erre a bajnoki szezonra szerencsére jelentős létszámmal növekedett a keretünk. Ez azt eredményezte,hogy könnyebben tudtam frissíteni a csapatot a mérkőzéseken, ezáltal jóval több pontot szereztünk, mint előző évben. Fő cél az volt, hogy egy jó közösséget kovácsoljunk és érdemi munkát tudjunk végezni, ami összességében azt gondolom, hogy sikerült is- mondta el a felnőtt női együttesünket játékosként is erősítő szakvezető.
 – Abban azonban még fejlődnünk kell, hogy nyomás alatt is képesek legyünk a kis-passzos játékra, ne pedig csak elrugdossuk a labdát. Pozitívumként viszont meg kel említeni, hogy ebben a félévben kiderült az is, hogy ez a brigád nagy küzdő és nem adja fel akkor sem, ha vesztésre áll. Azt hiszem ez az egyik legnagyobb erénye a csapatnak.
– Volt- e olyan meccs, amit külön kiemelnél?

Az utolsó fordulóban az Érd elleni bajnokit emelném ki, ahol az ellenfél vezetett ugyan, de a végeredmény 9:1 lett a javunkra. Itt mindenki becsületesen küzdött és nagy öröm, hogy többen is megszerezték életük első bajnoki góljukat.

– Milyen céllal vágtok neki a tavasznak, hogyan alakul a felkészülés?

A tavaszi szezonban az a cél, hogy bebiztosítsuk helyünket a középmezőnyben és az, hogy az U16- os korú játékosok minél több lehetőséget kaphassanak az U19- ben. Ennek folyamodványaként pedig az U19- ben kiemelkedően teljesítő játékosok a felnőttek között. A felkészülést január közepén kezdjük és a bajnokság kezdete előtt több edzőmeccsünk is lesz.

Lejegyezte: Légrádi Gábor