Félévi bizonyítvány: kezd összeállni az U14- es korosztályunk

Folytatjuk a Csepel FC korosztályos csapatainak félévi bizonyítványosztását. Most U14- es csapatunk kap egy jegyet.

Csapatunk hét győzelemmel és nyolc vereséggel, 21 szerzett ponttal a tizedik helyen zárta az őszi szezont – kezdte a szikár tényekkel Pereszlényi András vezetőedző.   – A második bajnoki mérkőzést megelőzően kapcsolódtam be a szakmai munkába, így konkrét célokat akkor még nem tudtam megfogalmazni, abban ugyanakkor egészen biztosak voltunk, hogy nagy létszámmal, jó képességű és fejlődni vágyó játékosokkal tudtunk nekivágni a munkának.
Az első hetek az ismerkedés jegyében teltek, ám közben már egymást érték a bajnoki meccsek, négy fordulót követően pedig hibátlan mérleggel álltunk, így a rajt minden elképzelésünket felülmúlta.

– Miben látod a fejlődést?

A fejlődés megkérdőjelezhetetlen, a srácok megismerték a munkamódszereimet és egyre jobban át is vették azokat, könnyen egymásra találtunk, ez pedig a pályán is megmutatkozott. Ugyan az eredményekben ez olykor kevésbé nyilvánult meg, némileg hektikus, hullámzó volt a teljesítményünk,főleg az ősz második felében. Voltak kimagasló periódusaink és felejthetőek egyaránt. Körvonalazódik, hogy mit is szeretnénk játszani, mégis olyanok voltunk, mint tűz és a víz, így a folytatásra egyértelműen a stabilizációt tűztük ki célul. A védekezésünk rendben volt, a helyzetkihasználás terén azonban még van hová fejlődnünk. A Mészöly FS elleni mérkőzés különösen tetszett, hiszen betegségek okán tartalékos felállásban arattunk magabiztos győzelmet egy előzetesen esélyesebbnek tartott rivális felett.

– Volt-e kiemelkedően teljesítő futballista ősszel, mit vársz a tavasztól?

Igen, szerencsére voltak kimagasló egyéni teljesítmények, mégsem említenék meg senkit, mert azt szeretném, ha a gyerekek egységben gondolkodnának, csapatként tanulnának meg nyerni és veszíteni egyaránt. Az ötödiktől a nyolcadik hely valamelyikére odaérhetünk, amennyiben a január 11- én elrajtolt, hathetes felkészülés során megfelelő mentalitással, hozzáállással dolgoznak a srácok, a tanultakat pedig éles helyzetekben is tudják majd kamatoztatni. Heti négy edzéssel és egy edzőmeccsel készülünk a február 19- i rajtra, ahová mindenkit szeretettel várunk!