Félévi bizonyítvány: “könyvet lehetne írni az U19- ről”

Folytatjuk a félévi értékelések sorát,ahol ezúttal az U19- es Csepel FC együttes teljesítménye kerül górcső alá.

Zsivoczky- Pandel Péter vezetőedző a következőképpen látta legidősebb fiú korosztályunk teljesítményét:

Könyvet lehetne írni erről a csapatról, és talán kellene is… -kezdte mondandóját meglehetősen sajátságosan a szakvezető. Úgy vágtunk neki ennek a szezonnak, hogy nincs kimondott elvárás helyezéssel kapcsolatban, csupán nyerjenek meg minden meccset! Viccet félre téve, a vezetőségnek nem helyezést, vagy pontokat ígértem, hanem minőséget, illetve folyamatos fejlődést, amivel nem csak kopogtathatnak a felnőtt futball ajtaján, hanem be is törhetik azt.

 – Ebben a 2021- 2022-es bajnokságban négy játékos mutatkozott be a felnőtt csapatban, név szerint Bereczki Koppány, Sükösd Krisztián, Urbin Márk és Urbin Martin. Nem vagyok oda a statisztikákért, de teljesség igénye nélkül kiemelendő, hogy Urbin Martin és Sükösd Krisztián immáron 4-4 gólig jutott, a gólpasszok mellett. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, milyen nagy fegyvertény a saját nevelésű játékosok beépítése, Csepel mindig is híres volt arról, hogy hozzá mer nyúlni fiatalokhoz, a BLSZ I-es keret gerince most is csepeli kötődésű játékosokból áll.

Kiemelendő, hogy tudtunk minőségi játékosokat igazolni nyáron sőt, olyan is akadt, aki idén kezdett el focizni, mégis van három gólja a bajnokságban. Egy biztos: lehetnénk előrébb a tabellán, de nekem elsősorban az lesz a célom itt Csepelen, hogy ne csak csapatszinten, hanem egyénileg is folyamatos fejlődés legyen jelen az öltözőben, a pályán játékosként, és ami talán legfontosabb, emberként is. Ennek a csapatnak is az igazi ereje az összetartás. Ebben a korosztályban is óriási köszönet jár a szülőknek az egész éves támogatásért. Az új évben is HAJRÁ CSEPEL!

Lejegyezte: Légrádi Gábor