Félévi bizonyítvány: az NBII-ben is megállja helyét női csapatunk

A Csepel FC ősztől ismét női felnőtt csapatot indíthatott, méghozzá mindjárt a II. osztályban. A lányok nem okoztak csalódást, és a mezőny első felében térhettek téli pihenőre.

Kincses Ernő vezetőedző értékelte a teljesítményt.

Először is csepeli gólokban és pontokban gazdag új évet kívánok mindenkinek. Ősszel csatlakozhatunk ehhez a nagy múltú egyesülethez ahol nagy szeretettel fogadtak minket. Szeretném megköszönni Takács Krisztiánnak azt a sok-sok segítséget amivel azon dolgozik, hogy csapatunk napról-napra fejlődhessen– kezdte a mondandóját a valamikor a Csepel SC-ben futballozó tréner. Az 5. helyezésünk reális a bajnokság erejét figyelembe. Nagyjából ide “lőttük be” a csapatot a bajnokság előtt. Viszont abba reménykedtem, hogy közelebb leszünk az első négyhez. – 
– Mi az, amiben gyengébbek voltunk, s mi az, ami az erényeink közé sorolható a lejátszott meccsek tekintetében?
Sajnos nagyon kevés gólt rúgunk 13 mérkőzésen 19 gól ami meg is mutatja, hogy miben kell fejlődni a csapatnak. Azért erényeink is vannak főleg a védekezésünk volt rendben, akaratban nem tudtak legyőzni minket,becsületesen dolgoznak a lányok mint mérkőzésen mint edzésen. Ennek meg is lesz az eredménye. Akár több mérkőzést is ki tudnék emelni, de két olyan találkozót szeretnék megemlíteni amikor nagyon büszke voltam a csapatra. Az egyik a Külker elleni mérkőzésünk ahol végig uraltuk a mérkőzést a másik pedig a Videoton elleni ott vérbeli sportemberként küzdött az összes játékosom!
– A teljesítmények alapján kiket emelnél ki a csapatból, s miért?
Az ősz legkellemesebb meglepetése Veress Gabriella (Gabó) ő ebben a szezonban mutatkozott be a csapatban még csak 19 éves de már-már nélkülözhetetlen része a csapatnak szép jövő áll előtte. Gabó a bizonyíték rá, hogy az utánpótlásunkban nagyon komoly szakmai munka folyik Horváth Emese vezetésével. Amikor bajba kerültünk sérülések, munkahelyi elfoglaltságok miatt nyugodtan nyúlhattam az utánpótlás játékosokhoz, mert jó teljesítményt tudtak hozni Király Fanni, Bálint Viktória, Simoncini Paola, Boros Bodza is bizonyította, hogy van érték az U19-es csapatunkban.Csak így tovább csajok!
A nyári igazolásaink is jól sikerültek. Horváth Emese, Laskovics Eszter, Káli Zsuzsanna is megmutatta, hogy érdemes volt őket a csapathoz hívni. Igazi vezéregyéniségek nemcsak a pályán hanem az öltözőben is. Személyük szilárd alapot adhat arra, hogy tovább fejlődhessünk. Természetesen csapatunk kapitánya Kókai Krisztina (akivel már 6 éve dolgozunk együtt jóban-rosszban) is hozta a tőle megszokott teljesítményt és igazi vezére a csapatnak a pályán és egyre jobban a pályán kívül is. De őszintén megmondom minden játékosomat fel tudnám sorolni, mert a labdarúgás csapatjáték! Kivétel nélkül mindenki kellett és tavasszal kelleni fog ahhoz, hogy tovább fejlődjünk.
– Milyen céllal vágtok neki a tavaszi szezonnak?
Közelebb szeretnénk kerülni az élmezőnyhöz képest. Szeretném, ha kiegyensúlyozottabban teljesítene a csapat tavasszal. Viszont mindig kellenek új impulzusok! Folyamatosan tárgyalunk játékosokkal, minden csapatrészben a kapustól a csatárokig szeretnénk  tovább erősíteni a csapatot. A legfontosabb, hogy pozitív személyiségű és tenni vágyó játékosokat kerestünk meg és (remélem nem kiabálom el) sikerült a csapathoz csábítani. Több olyan játékos is van aki hosszabb sérülés után tér vissza és fogja bizonyítani, hogy hasznos tagja a csapatnak. Ezen felül az edzői stáb bővítése is napirenden van.
– Hogyan alakul a felkészülés?
Január 10- én kezdődik a felkészülésünk, heti 4 edzéssel készülünk a tavaszra és öt felkészülési mérkőzést játszunk. Emellett természetesen a Futsal NBI- ben is folyamatosan versenyzünk. Várunk minden Csepel szurkolót a felkészülési és bajnoki mérkőzéseinkre, mert szükségünk lesz mindenkire, hogy szép tavaszunk legyen. Csepelen rengeteg focit szerető és értő szurkoló van, bízom benne, hogy egyre többen fogják választani hétvégi programnak a mérkőzéseinket.
2022- ben is HAJRÁ CSEPEL!

Lejegyezte: Légrádi Gábor