Magabiztos siker a Gázgyár otthonában

Végre kijött a lépés felnőtt férfi csapatunknak a bajnokságban, külön öröm, hogy fiataljaink is sokat tettek hozzá az ötgólos győzelemhez.

ASR Gázgyár – Csepel FC 1:6 (0:2)

Gázgyár Sporttelep, Jv.: Török Zsolt (Sudicky Bálint, Csékei Andor)

ASR Gázgyár: Schritt M. – Ivancsó D., Lóska Cs., Juhász L., Mankó G., Cserjés G., Diamant Zs. (Végh J. ’46), Tóth G., Balogh P., Lakatos P., Horváth G. Edző: Horváth László

Csepel FC: Papp Botond – Mészáros Roland, Zsivoczky- Pandel Péter, Torda Bence (Urbin Martin ’58), Mészáros László, Németh Zoltán (Sükösd Krisztián ’66), Tolnay Rokkó (Mankó Dávid ’66),  Haraszkó Sándor, Gauzer Levente (Urbin Márk ’66), Kristóf Gergő (Lencsés Attila ’76), Mohácsik Gábor Vezetőedző: Nagy Zoltán

Gólszerzők: Lóska Cs. ’87, ill. Tolnay Rokkó ‘7, Németh Zoltán ’38, Urbin Martin ’76, ’86, Sükösd Krisztián ’83, Lencsés Attila ’88

Kiállítva: Horváth G. ’43

Nagy Zoltán:A szerdai meccsünkön a két pont mellett három játékosunkat is elveszítettük, őket sérülés miatt ki kellett hagynom a keretből. (Vörös Bence, Teplán Jani, Bencze Marci) Végre nyertünk, ami már nagyon kellett a lelkünknek, még akkor is ha néha döcögött a játék. Kértem a fiúkat, hogy próbáljanak meg kikapcsolni mindent és próbáljanak örülni a játéknak. Ez sikerült és három pontot ért.

A mérkőzésről a Pestifoci. hu oldala számolt be:

A vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a hetedik percben Tolnay révén a vezetést is megszerezték. A gólszerző Mészáros jobb oldali beadására mintaszerűen érkezett, és a kapu közepébe lőtt (0-1).

Nyomás alatt tartotta ellenfelét a Csepel, futószalagon vezette támadásait, de Schritt remek formában védett, egy esetben pedig -Zsivóczky-Pandel lövésénél- a bal kapufa hárított.

Aztán egy szöglet után a Gázgyár egyenlítési lehetősége maradt ki, a 25. percben, előbb Diamant lövésénél a gólvonalról mentettek a csepeli védők, a kipattanót Tóth ollózta kapura, Papp hárította a bravúros kísérletet.

Növelte előnyét a Csepel, egy védőkről kivágódó labdát Németh nagy erővel, laposan 19 méterről zúdított a hálóba (0-2).

Ezt követően Horváth G. jogos kiállítása borzolta a kedélyeket, létszámhátrányba hozta csapatát az óbudai játékos.

Fordulás után az emberelőnyben játszó Csepel futószalagon vezette akcióit, de Schritt kapus ismét bizonyította képességeit. Az elfáradó Gázgyár ellen a csereként beállt tehetséges csepeli fiatalok megadták a kegyelemdöféseket az utolsó negyedórában.

A 76. percben Urbin Martin egy bal oldali beadás után lőtt a jobb felső sarokba (0-3), majd Sükösd Krisztián a 83. percben közelről mattolta a Gázgyárt (0-4). Majd ismét Urbin Martin volt eredményes, a gólpasszt a testvére Urbin Márk adta (0-5).

A 87.percben a hazai publikum örömére a balhátvéd Lóska Csaba egy előretörés után az elalvó vendégvédők díszkíséretében lőtt egy szépítő gólt, első kísérlete még visszapattant elé Papp kapusról, másodjára nem hibázott (1-5).

Az utolsó szó a Csepelé volt, Egy kapu előtti kavarodás után a 88.percben Lencsés állította be a végeredményt (1-6). 5 gól esett az utolsó 20 percben.

A magabiztos csepeli siker megérdemelt, de a Gázgyár sokáig emberhátrányban is jól tartotta magát.