Old boys, fiatalos lendület!

Az előző bajnokság előkelő 4. helyén végzett a teljesen újjászervezett Csepel FC old boys együttese, akik a futball örömén kívül egymásért is játszanak.

A csapatot Takács Krisztián ötletére Tóth Géza és Sziklai Tamás hathatós közreműködésével sikerült összeverbuválni leginkább olyan labdarúgókból, akiknek szívügye a (csepeli) futball.  A csapatvezetés részéről semmilyen előzetes elvárást nem támasztottak a játékosok elé, kizárólag azt, hogy minden alkalommal jó hangulatban futballozzanak egy jóízűt, a Csepel FC -t méltó módon képviselve. A gondolatokat tettek követték és sikerült is egy remek kis közösséget összekovácsolni, akik kulturáltan, minden különösebb erőlködés nélkül felvették a versenyt az osztály legjobb csapataival is és végül a 4. helyen zárták a bajnokságot. Meggnyertek a csapatnak néhány korábbi csepeli labdarúgót is, összességében azonban minden játékos nélkülözhetetlen láncszeme a gárdának.

Tóth Géza a csapat vezetője így látta a bajnokságot: – Úgy gondoltuk közösen Takács Krisztián úrral hogy hogy az előző év sikertelensége után amit a másodosztály hozott számunkra (úgy morálisan mint csapatszellemben, ami magamra nézve is szégyen volt, illetve egy kritika mert jó képességű csapatunk a vereségek hatására szétesett) sikerült közösen visszahoztuk a csepeli old- boys csapatot a XXI. kerületbe. Játékosokat igazoltunk és megpróbáltuk csapatot kovácsolni belőlük. Annak szellemében kezdtünk neki a bajnokságnak, hogy focizzunk, ismerkedjünk, és nem tettünk a csapatra semmilyen nyomást, hiszen kiesni innen nem lehetett. Célunk menetközben sem változott -semmilyen különösebb elvárás nem volt- de időközben azt tapasztaltuk Krisztiánnal és Sziklai Tamással hogy maguk a focistáink is szeretnének többet elérni és természetesen a vezetés ebben minden segítséget megadott. Mi is éhesebbek lettünk de továbbra sem az volt a cél hogy a tabellán a spiccen végezzünk. Ne feledjük, hogy a tavasszal tomboló vírus nálunk is okozott komoly problémákat, de azon túl, hogy szerencsére mindenki felépült belőle, a halasztott mérkőzések bepótlása is sikereket hozott számunkra.

– A csapat legnagyobb erénye az összefogás, az egymásért való küzdés, illetve a hozzá társuló szerénység- tette hozzá a csapatvezető. Senki nem akarta a másikra ráerőltetni az akaratát, szinte vita sem volt a pályán egymás között, mindenki tette a dolgát a legjobb tudása szerint. Az esetleges hibákról ugyan szót ejtettünk, de a vezetés részéről soha nem volt megfogalmazott kritika. Úgy gondolom az egész csapat kiemelkedőt nyújtott, a 4. hely megszerzése önmagáért beszél, ráadásul végig pariban voltunk egy még szebb helyezésért is. Aki számomra ebből az osztályból kiemelkedik (de még egyszer mondom, kivétel nélkül mindenki nagyon jó teljesítményt nyújtott) az Nagy Tamás egykori NBI -es játékosunk, aki góllövésben és a csapat irányításában is kiemelkedőt nyújtott.

A csapat jövőjét firtató kérdésre így válaszolt Tóth Géza: – Fogalmazhatnánk úgy hogy a határ csillagos ég a bajnoki szereplés tekintetében, de a realitás talaján maradva az első hat hely valamelyikének megszerzése vállalható cél a 2021/2022- es kiírásban a Csepel FC old boys számára.