Évértékelő I. : “Csepelen jelene és jövője is van a labdarúgásnak!”

Az uborkaszezonban szokás szerint górcső alá vesszük a Csepel FC csapatainak elmúlt szezon-beli szereplését. Hagyományosan a bajnoki és kupa ezüstöt szerző felnőtt csapatunkkal kezdjük a sort.

Honlapunknak Takács László játékos- edzőnk adott elemzést az elmúlt idényről, aki azt is elárulta, hogy a következő szezonban – egyéb fontos elfoglaltsága okán- már csak a pályán tudja segíteni együttesünket.

Milyen előjelekkel és céllal vágtatok neki a 2020- 2021- es bajnoki szezonnak?
Rutinos játékosok távoztak tavaly nyáron a csapattól, helyettük többnyire fiatalok érkeztek. A célunk az volt, hogy egy jó közösséget alakítsunk ki, amelyik a pályán tud egymásért küzdeni és minden meccsre úgy megy ki, hogy azt bármi áron meg akarja nyerni.
A bajnokság kezdete előtt szinte mindenki odaadta előre a Kelennek az aranyérmet, szerettünk volna erre rácáfolni, az utolsó fordulóig meg is volt rá az esélyünk, hogy a tervünk sikerüljön.
Ez a cél módosult- e időközben, a járványhelyzet vagy egyebek okán?
A szezont jól kezdtük, sikerült főtáblára kerülni a Magyar Kupában. Aztán következett egy nehéz időszakunk az őszi szezon elején, amikor a csapatból többen is átestünk a víruson, ami fizikálisan visszavetett minket, nem tudtuk azt a játékot játszani amit addig, ez sajnos két elveszített mérkőzésben meg is mutatkozott. Sikerült azonban ebből a hullámvölgyből kijönnünk és felzárkóznunk a Kelen mögé a félszezon végére.

Mennyire viselte meg a csapatot a hajrában történő “erőltetett menet”?
Úgy mentünk bele az utolsó hónapba, hogy 9 mérkőzést kell játszatunk és sikeresen megvívnunk ahhoz hogy sikeresek lehessünk és gyakorlatilag ez egy lehetetlen küldetés. A szezonban egész addig 4 védővel játszottunk és mindenki ellen letámadással játszottunk de ezen változtatnunk kellett mert ez rengeteg energiát vesz igénybe. Az utolsó egy hónapra teljesen meg kellett változtatni a játékstílusunkat, többnyire 5 védővel kezdtünk, visszaálltunk és második szándékból fociztunk. Az így lejátszott 8 bajnokin kaptunk 2 gólt és rúgtunk 17-et, a kupadöntőben pedig a 119. percig bírtuk kapott gól nélkül. Erre az egy hónapra vagyok a legbüszkébb az egész szezont illetően.
Mit tartasz a csapat legnagyobb erényének?
– A csapat legnagyobb erénye maga a nagybetűs CSAPAT! 12. szezonom volt ez játékosként a felnőtt fociban de ilyen jó csapatszellemmel talán csak egy helyen találkoztam idáig. Úgy lettem a csapat játékos- edzője 30 évesen, hogy a barátaimat, eddigi csapattársaimat kellett edzenem. Soha egyetlen percig nem volt ezzel probléma, a pályán kívül továbbra is barátok voltunk de ahogy felmentünk a pályára mindenki azt csinálta amit én határoztam meg és kértem tőlük. Az őszi szezon alatt az edzéseken kialakult egy olyan győztes mentalitás, ahol szinte minden edzésjáték vérre ment, mindenki nyerni akart és 110 %- al edzett, ezt a mentalitást sikerült átmenteni a bajnoki mérkőzésekre is. Kiváló közösséget alkottunk, ahova mindenki szívesen járt. Nem csak akkor kedveltük igazán egymást amikor nyertünk, a vesztes meccsek után is egymás szemébe tudtunk nézni és át tudtunk lendülni a holtpontokon.
 – Összegzés?
Egy olyan szezonom vagyunk túl ahol az egész Csepel FC erőn felül teljesített, játékosok, vezetők, a csapat mellett dolgozó emberek és a klub jelenlegi legnagyobb értékei a SZURKOLÓK. Úgy érzem a jelen körülmények között sikerült méltóképpen képviselnünk ezt a nagy tradíciókkal rendelkező együttest. Ha nem is a legmagasabb szinten de bizonyítottuk, hogy Csepelen van jelene és jövője is a labdarúgásnak. Az utolsó egy hónapban nyújtott teljesítményünk a lehetetlen kategóriába tartozik és nagyon közel volt a csodához. Ehhez elengedhetetlen volt a szurkolók jelenléte, akik épp a bajnoki hajrára tudtak vissza térni. Felejthetetlen pillanatokat élhettünk át együtt ebben az időszakban.

Mi lesz veled személy szerint a csapatnál? Tudsz-e mondani valamit a felkészülésről?
– Főállásomban, a Honvéd Magyar Futball Akadémián új kihívások várnak rám, ami mellett a csepeli edzői feladatokat nem tudnám megfelelően ellátni a jövőben, így a következő szezonban már nem én leszek a csapat edzője.
Itt is szeretném megköszönni Takács Krisztiánnak a lehetőséget, hogy 1 évig egy ilyen nagy múltú csapat edzője lehettem, a szurkolóknak az egész éves támogatást, a játékosoknak pedig az odaadó munkát! A felkészülés a tervek szerint július 7- én veszi kezdetét. Mindenkinek jó pihenést, kellemes, pihentető nyarat kívánok, találkozzunk ősszel a Csepel Stadionban!

Lejegyezte: Légrádi Gábor