Férfi futsal: nehéz kezdet, minőségi javulás!

Ősszel még nem annyira, de tavaszra egészen jól összeállt a Csepel FC felnőtt férfi futsalcsapata, akik klubunkból elsőként fejezték be a bajnoki szezont. Évet értékeltünk.

Bár utánpótlás szinten már korábban is működtetett futsal csapatokat a Csepel FC, a felnőtt korosztályban egészen a 2020/2021- es idényig kellett várni arra, hogy bajnokságban is elindulhasson egyesületünk. Frankow Miklós felnőtt nagypályás csapatunk technikai vezetője, Rácz Botond utánpótlás edzőnk és technikai vezetőnk ötletét Takács Krisztián teljes mellszélességgel támogatta, így benyújtottuk nevezésünket a Regionális futsal bajnokság Budapesti 1. csoportjába, ami gyakorlatilag megfelel a bajnokság III. osztályának. A srácok kezdeti szárnypróbálgatását először inkább kevesebb, mint több siker övezte, de tavaszra minőségi változásokon esett át a csapat, ami már az eredményekben is megmutatkozott. A javarészt Csepel FC nevelésű fiatalokból álló csapatunk nem csak a pályán, hanem azon kívül is egy jó kis közösséget alkot, ami ugyancsak nagyban befolyásolta, hogy az őszihez képest tavasszal megháromszorozta pontjai számát a csapat és olykor nagy arányú győzelmeket is aratva végzett a 8. pozícióban. A lelkes csepeli brigád sajnos kénytelen- kelletlen hazai mérkőzésit is a kerülettől távol játszotta, ami ugyancsak nem könnyített a helyzetükön, de bízzunk benne, hogy a következő szezonban már Csepelen kaphat helyet ez a sokra hivatott maximálisan kék- piros érzelmű közösség.

A bajnokságról Rácz Botond csapatkapitány osztotta meg velünk gondolatait, aki egyben az együttes legeredményesebb játékosának is bizonyult a maga 11 góljával.

Rácz Botond csapatkapitány: – A 2020/2021-es szezon kezdetén egy új történet vette kezdetét a Csepel FC életében: futsal szakágban először indítottunk el bajnokságban felnőtt csapatot. Amiért hálásan köszönjük a lehetőséget a klubvezetésnek, hogy támogatta ez irányú elképzeléseinket. A szabályoknak megfelelően, a legalacsonyabb osztályban indultunk el mi is, ami azt jelentette, hogy először az NB III- as bajnokságban tehette próbára magát a Csepel FC felnőtt futsal együttese. Az első félév – mint minden kezdet- kissé nyögvenyelősen indult, meglehetősen lassan állt össze a keret, több játékos is próbára tette magát a csapatban, voltak akik maradtak és olyanok is persze, akik már nem tagjai a keretnek. Sajnos Csepelen nem sikerült olyan termet találni, ahol megfizethető bérleti díj fejében léphettünk volna pályára, így a “hazai” találkozóinkat Törökbálinton játszottuk le az Arénában. Az első félévet csupán 2 győzelemmel és 5 vereséggel zártuk, de mindvégig bíztunk a jobb folytatásban!
A második félévre került hozzánk a csepeli nevelésű Viza Krisztián, aki fiatal kora ellenére megjárta már a futsal NBI- et is így bíztunk benne, hogy személye komoly erősítés lesz csapatunknak. Krisztián mind játékosként, mind edzőként jelentősen hozzá tudott tenni a tavaszi félévben ahhoz, hogy a Csepel FC a hátralévő 11 meccsét 6 győzelemmel 1 döntetlennel és 4 vereséggel fejezze be. Példaként említeném, hogy a bajnoki tabellán második Kelen SC együttesével szemben szoros, 5:4-es mérkőzésen maradtunk alul, a dobogó harmadik fokán álló Tolna egyesületét pedig hazai pályán 3:2 arányban sikerült is két vállra fektetnünk. Az őszi szereplést tekintetében ez óriási előrelépésnek tekinthető.  Nagyot lendített a csapaton, hogy a bajnokság első szezonját követően legalább 5- 6 olyan sportoló csatlakozott a csapathoz, akikkel egy komolyabb mag alakult ki, velük együtt a jövőben már nemesebb célokért is küzdhetünk és ne felejtsük el , hogy jó néhányan közülük Csepel FC nevelésűek, azaz erős kötelék fűzi őket a kék- piros klubhoz. A jövő tekintetében mindenképpen szeretnénk a futsalt mind a felnőtt mind pedig az utánpótlás szintjén is népszerűsíteni itt Csepelen, hogy ezzel is még többet nyújthassunk a Csepel FC- ben sportolóknak és természetesen a messze földön híres szurkolóinknak is, akik remélhetőleg a következő szezonban már a XXI. kerületen belül szurkolhatnak a Csepel FC felnőtt futsalcsapatának!