A végére maradt a döntés a csepeli csörtében

Felnőtt együttesünkből alaposan kivett a szerdai kupadöntő, minek következtében szó szerint “vért kellett izzadni” a siker érdekében, amire az utolsó percig kellett várni.

Ragyogó napsütés, kiválóan előkészített pálya és családias hangulat várt mindenkit szombat délután az egykori Csepeli Papírgyár SC pályáján, ami egy ideje a Csep- Gól FC otthona, ahol ismét bajnoki mérkőzésen találkozott egymással a két csepeli csapat. Ősszel meglehetősen nehezen sikerült két vállra fektetni kerületi riválisunkat a Béke téren annak a Teplán János góljának köszönhetően, aki ezen a meccsen is kulcsembernek bizonyult.

A házigazdák tavasszal nagy erőket mozgósítanak a kiesés elkerülése érdekében, ami jelenleg a 13. helyet jelenti számukra, de az Ikarus és a RAFC is ott liheg a nyakukban, így biztosra vehettük, hogy most sem adják majd “könnyen a bőrüket”.

Az összecsapás első félidejében magunkhoz vettük a kezdeményezést és sikerült mezőnyfölényt kialakítani, ám a befejezésekkel sajnos sokszor hadilábon álltunk… A 40. percben aztán megtört a jég: egy szép támadás végén Mankó Dávid lőtt gólt a hazaiak kapujába, amivel gyakorlatilag le is zárta a félidőt.

A második játékrész nem hozott látványos javulást, a labdát ugyan jól tartottuk és járattuk, de kapura nem voltunk igazán veszélyesek és félő volt, hogy ez megbosszulhatja magát… Ez aztán sajnos be is következett a 70. percben, amikor is egy meglehetősen lesgyanús helyzetből Sali talált a kapunkba. Sajnálatos, hogy sem a partjelző sem a játékvezető nem látta a a gólt megelőző leshelyzetet, de ezzel sokat nem kezdhettünk… Ezt követően minden követ megmozgattunk a győztes találat megszerzéséért, a házigazdák pedig az ellenkezőéjért, nem egyszer szabálytalan belépőkkel tarkítva a végjátékot… Az utolsó percben is egy ilyen megmozdulást hajtott végre a hazaiak egyik védője, de azt már 16- oson belül, a játékvezető így habozás nélkül 11- est ítélt. A labda mögé az egész meccsen remekül teljesítő Teplán János állt, aki magabiztosan értékesítette a büntetőt, megszerezve ezzel csapatunknak a nagyon fontos 3 pontot. A hajrában kiharcolt siker a találkozót követően tovább értékelődött, miután kiderült, hogy a Vízművek 2:0 arányban legyőzte legnagyobb riválisunkat a Kelen SC- t.

Csapatunk tovább folytatja meglehetősen sűrű (szerda- szombat- szerda- szombati) bajnoki menetét: szerdán este annak az 1908 SZAC- nak a vendégei leszünk, akikkel általában szoros, ki- ki meccseket játszunk, valószínűleg ez most sem lesz másként, de bízunk a számunkra legkedvezőbb végkiemenetelben.

Csep- Gól FC – Csepel FC 1:2 (0:1)

Csep- Gól FC Sporttelep, Jv.: Fekete László (Bencze András, Csete Csongor)

Csep- Gól FC: Kovács D. – Ferenczi Zs., Béres Z., Béres R. (Zsámbéki D. ’60), Antal K., Bilacsics Á. (Béres D. ’58), Kristó D., Pereszlényi A. (Sali R. ’54), Baksa Á., Nagy G., Majer Zs. (Váradi Zs. ’54) Vezetőedző: Federico Groppioni

Csepel FC: Szűcs Krisztián – Bencze Márton, Mészáros Roland, Mészáros László (Zai Kristóf ’76), Vörös Bence (Urbin Martin ’79), Mankó Dávid (Ködöböcz András ’70), Torda Bence (Lencsés Attila ’70), Teplán János, Takács László, Gauzer Levente, Tolnay Rokkó (Németh Zoltán ’60) Szakmai vezető: Takács Krisztián, Vezetőedző: Takács László

Gólszerző: Sali R. ’70, ill. Mankón Dávid ’40, Teplán János ’91