A szurkolást igen, a kupát sajnos nem mi nyertük

A 45. alkalommal kiírt Budapest Kupa fináléjában metsző hidegben és szakadó esőben léptünk pályára a Kelen SC ellen, ahol 120 percnyi játékot követően maradtunk alul.

A mérkőzés kezdete előtt a délelőttihez képest hatalmasat változott az időjárás: lehűlt a levegő, orkánszerű szél kerekedett és sűrű záporeső kezdett esni a Budafoki MTE stadionjában. Ez nem csak a játékosoknak, a meccset végre élőben élvezhető szurkolóknak sem volt kedvére, ráadásul egyetlen hely sem akadt a sporttelepen, ahol legalább egy forró italt vagy néhány szendvicset magukhoz tudtak volna venni a fogvacogtató hidegben csapataikat buzdító nézők, akik közül a csepeliek fel- feltörő hangorkánja egész meccsen jelentősen túlszárnyalta a Kelen szurkolóiét.

A találkozó összességében kiegyenlített játékot hozott a 90 perc során, az utolsó másodpercekben akár a győztes találatot is megszerezhettük volna, de sajnos nem így történt… A ráadásra aztán szépen lassan “elfogytunk”, hiszen a fáradtság mellett a sérülések is tizedelték együttesünket, amelyben a kiváló napot kifogó Szűcs kapus is végig derekasan helytállt, ám a 117. percben már ő is tehetetlennek bizonyult egy jól eltalált lövéssel szemben. A kupát így a ráadást picivel jobban bíró Kelen SC nyerte el.

Feltétlen említést kell tenni az összecsapás alatt végig ázó- fázó, ám zokszó nélkül kitartó labdaszedő gyerekekről, akiknek felét a Csepel FC, másik felét a Kelen adta, őket is maximális elismerés illeti.

Csapatunkat az elveszített döntő ellenére is percekig éltette lelkes közönségünk, akik végig példamutató módon, szinte megállás nélkül biztatták a mieinket, így nekik méltán jár a képzeletbeli “Mérkőzés leglelkesebb szurkolótábora” díj!

45. Budapest Kupa Döntő

Csepel FC – Kelen SC 0:1 (0:0, 0:0 h.u.: 0:0, 0:1)

Budafoki MTE Stadion, Jv.: Horváth János ( Bencze András, Sudiczky Bálint)

Csepel FC: Szűcs Krisztián – Bencze Márton, Bende János (Lencsés Attila ‘101), Mészáros Roland, Mészáros László, Vörös Bence (Mankó Dávid ’63), Torda Bence, Teplán János (Zai Kristóf ’86), Takács László, Gauzer Levente, Tolnay Rokkó (Németh Zoltán ’46, Urbin Martin ‘101) Szakmai vezető: Takács Krisztián, Játékos- edző: Takács László, Asszisztens edző: Zsivoczky Péter

Kelen SC: Zima Á. – Egyed B., Módly M., Rőthy M., Balogh B. (György K. ‘120), Kádár M., Wild T., Pintér B., Tímári N., Soós D. (Koós B. ’70), Erdei A. (Ayrton D, ‘119) Vezetőedző: Harmati Tamás

Gsz.:Kádár M. ‘117