Kupadöntőre készülünk!

Szerda este nem hagyományos program, azaz edzés vár a Csepel FC felnőtt labdarúgóira, hanem a Budapest Kupa döntője, legnagyobb riválisunk a Kelen SC ellenében.

A Budapest Kupa a budapesti amatőr csapatok számára kiírt kupasorozat – a BLSZ IV. osztálytól a BLSZ I. osztályig bezárólag. Először 1976-ban került kiírásra, és 1977-ben avattak először győztest. A BLSZ által felajánlott díszes serleget akkor Törekvés nyerte. Ezt követően évente megrendezésre került a sorozat. 1988-ban és 1990-ben nem hirdettek győztest, de ezek az évek is szerepelnek a kupa hivatalos sorszámában, így a 2020/2021- ös kiírás immáron a 45. lenne a sorban (amennyiben persze a koronavírus-járvány miatt tavaly félbeszakadt kupasorozatot is ide számítjuk…)

A sorozat klasszikus kuparendszerben zajlott, minden párharc egy találkozón dőlt el. Döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú gárda léphetett tovább. A Budapest Kupa egyben Magyar Kupa elő- elő selejtezője, a két döntős (azaz a Kelen SC és a Csepel FC is) automatikusan felkerült a Magyar Kupa főtáblájára is.

A Csepel FC története során még nem nyert egyszer sem Budapest Kupát és Magyar Kupát sem, a Kelen SC azonban 2019- ben megnyerte a fővárosi sorozatot. Csepeli csapatként az egykori Szabadkikötő SE 2001-2002- es kiírásban hódította el a serleget, de olyan patinás csapatokat is találunk a kupagyőztesek sorában, mint a Soroksár SC, az ESMTK vagy a mostani házigazda Budafoki MTE.

  Takács László játékos- edzőnk ezeket a gondolatokat osztotta meg velünk a szerdai összecsapásra hangolódva: – Mint minden sorozatot, ahol Csepelt képviseljük ezt is az elejétől kezdve komolyan vettük. Egy igazi ünnepnap lesz ez számunkra, amit szeretnénk kiélvezni, úgy, hogy a végén mi emeljük magasba a Budapest Kupát!! A Kelen ennek a sorozatnak a legerősebb csapata, minden szinten kiemelkednek a mezőnyből, a Magyar Kupában egyszer már sikerült őket legyőznünk ebben a szezonban, most is mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez ezúttal is összejöjjön! Szeretnénk kérni azon szurkolóinkat, akik rendelkeznek a meccs megtekintéséhez való jogosultsággal, jöjjenek el személyesen Budafokra és buzdítsák a csapatot, mert azt már többször is bebizonyítottuk, hogy velük együtt akár csodákra is képesek lehetünk!

Együttesünk útja a döntőig:

Csepel FC – Zuglói Medvék 3:0

43. Sz. Építők – Csepel FC 0:6

Ikarus BSE – Csepel FC 1:8

Budai FC – Csepel FC 3:5

Érdekesség, hogy 2013-tól 2017-ig a Csepel Stadion adott otthont a labdarúgó Budapest Kupa fináléinak, de az MLSZ Budapesti Igazgatósága három éve úgy döntött, hogy a Budafoki MTE jelentősen felújított sporttelepén rendezi meg a fővárosi serlegért folyó küzdelem további fináléit.

Belépési lehetőség nézőként, szabályok:

A Csepel szurkolók a Zuzmó utca felőli bejáratnál tudnak belépni a stadionba.
A belépéshez védettségi igazolvány és személyigazolvány bemutatása szükséges.
A 18 éven aluli személyek védettségi igazolvány nélkül, de csak kísérővel léphetnek be, a kísérőnek védettségi igazolvánnyal kell rendelkeznie.

A sportrendezvényen nézőként tartózkodó, a koronavírus ellen védett személy illetve a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nem köteles maszkot viselni.

A mérkőzés megtekintése teljesen ingyenes!