“Olyan játékot mutatni amire büszkék lehetnek a csepeli szurkolók!”

A Csepel FC felnőtt együttese a hétvégén megkezdi idei bajnoki szereplését, méghozzá egy tavalyról  elhalasztott találkozóval a 43. számú Építők vendégeként.

A csapat szakvezetői értékelték a magunk mögött hagyott felkészülési időszakot és arról is beszéltek, hogy milyen tervekkel vághat neki a kék-piros gárda a tavaszi szezonnak.

– Idén már január 4- én elkezdtük a felkészülést, és úgy érzem remek munkát végeztek a srácok! – kezdte a beszámolót Takács Krisztián szakmai vezető. Bizakodva várjuk a bajnokság kezdetét, ami máris csúszott egyet azzal, hogy a Gázgyár ellen ősszel elhalasztott meccset ellenfelünk kérésére ismét el kellett halasztanunk. Visszatérve a felkészülésre: a tervezett munkát elvégeztük, hazai környezetben és Budatétényben is tudtunk tréningeket lebonyolítani, a tétmeccsekig hátralévő, meglehetősen szűk felkészülési időszakot próbáltuk a legjobban kihasználni.

– Milyen változások történtek a keretben?

– Nagy játékosmozgásról nem tudok beszámolni. Távozott Szabó Erik Pilisre, érkezett hozzánk Darázs Sándor kapus az Újpest II- től, visszatért hozzánk a Dalnoki Akadémiától a Csepel nevelésű Lencsés Attila és az ugyancsak korábban már nálunk játszó Torda Bence is „hazatért” a Béke térre az RKSK- tól. Ők ketten a Budapest Kupában már be is mutatkoztak a csapatban.

– Milyen célokkal vág neki a csapat a bajnokságnak?

– Mindenekelőtt készülünk az előttünk álló, 43. sz. Építők elleni bajnoki meccsre, ami a januári Budapest Kupa meccs visszavágójával is felér, akkor nyertünk ugyan hat góllal, de abból azért messzemenő következtetéseket nem vonnék le… A tavaszi szezont illetően célunk, hogy alaposan megszorongassuk a listavezetőt, amiben persze nagyban közrejátszik az is, hogy ők hogyan szerepelnek. Az mindenesetre biztató lehet, hogy a REAC ellen máris pontokat hullajtottak. Nem adtuk fel azon álmainkat, hogy mihamarabb visszakerüljünk az NBIII- ba, ennek érdekében mindent meg fogunk tenni, és természetesen azért is, hogy a csepeli szurkolók -ha egyelőre személyesen nem is- de azt lássák, hogy kedvenc csapatuk kiteszi a szívét- lelkét minden bajnoki mérkőzésen.

Takács László vezetőedző, egyben a csapat játékosa is bizakodó a tavaszi szezont illetően.

– A korai tavaszi rajt miatt tudtuk, hogy egy rendhagyó téli felkészülésünk lesz, csupán négy hetünk volt arra, hogy készen álljunk a tavaszi folytatásra. Célunk a fizikális felkészítés mellett az volt, hogy az őszi alapjátékunkat még tovább javítsuk. Heti 4 edzés mellett 3 felkészülési és egy Bp. kupa találkozót játszottunk, mind a négy mérkőzés összképe pozitív ugyan, de vannak olyan elemek melyekben javulnunk kell ahhoz, hogy elérjük a céljainkat!
 – Megfelelő körülmények között tudtatok-e készülni, sikerült-e a csapatnak sérülésmentesen lehozni az alapozást?
– A klub vezetése mindent megtett annak érdekében, hogy a lehetőségeinkhez mérten a legjobb körülményeket biztosítsa nekünk erre a 4 hétre. Heti 3 alkalommal “idegenben” Budatétényben tudtunk edzeni műfűvön, keddenként pedig a csepeli sportcsarnokban készültünk. Szerencsére 1-2 kisebb sérülést és betegséget leszámítva nem volt komolyabb gond az elmúlt időszakban!
 – Mit vársz a tavaszi szezontól, hová várod a csapatot?
– Szeretném ha játékban tovább tudnánk fejlődni az őszi szezonhoz képest, ha ez sikerül és hozzá a mentalitásunk is rendben lesz akkor ez eredménnyel is fog párosulni! A Csepeltől nem lehet más elvárás ebben az osztályban mint a bajnoki cím! Reálisan nézve azonban tisztában kell lenni azzal, hogy jelenleg vannak olyan csapatok az osztályban akik merőben más lehetőségekből gazdálkodhatnak mint mi. A futballban viszont ez nem minden, vannak olyan tényezők amivel ezeket a különbségeket el lehet tüntetni a pályán! (lásd a Kelen SC- REAC (1:1) meccset, ahol ez remekül megmutatkozott)  Mi is mindent megfogunk tenni annak érdekében, hogy ez sikerüljön! A tabellára nézve most még tetemesnek tűnhet a hátrányunk, ami valóban nem kevés tudjuk, de nem is lehetetlen küldetés azt ledolgozni!
– Mit üzennél a csapatot egyelőre sajnos személyesen buzdítani nem tudó Csepel szurkolóknak?
– Először is remélem, hogy mindenki jól van egészségügyi és anyagi szempontból is a jelenlegi, cseppet sem könnyű helyzetben! Szeretnénk a mi szintünkön minőséget képviselni ebben a bajnokságban, még ha jelenleg a klub nem is az őt megillető helyen szerepel! Olyan játékot mutatni amire büszkék lehetnek a csepeli szurkolók! Remélem hamarosan újra találkozhatunk a Béke téri stadionban és sok szép győzelmet ünnepelhetünk majd közösen!

Lejegyezte: Légrádi Gábor