“Arra törekszem, hogy minél többet átadhassak a gyerekeknek “

A férfiak mellett immáron egy hölgy is erősíti a Csepel FC szakmai stábját. Az egykori válogatott labdarúgó, Horváth Emese két fronton is segíti egyesületünk munkáját.

A Csepel FC- ben nevelkedő, mindmáig “szemtelenül” fiatal, jelenleg is aktív sportoló pályafutása az Astra, a Ferencváros majd a Kóka együttesében teljesedett ki és kiváló teljesítményének köszönhetően meghívót kapott a korosztályos válogatottakba, ahol derekasan megállta  a helyét. A tanári pályára is készülő edző rendkívül motiváltan látott munkához a Béke téren, ahol futballtudását is kamatoztathatja még.

Egészen pontosan tavaly nyáron csatlakoztam be a szakmai munkába, mint a leány U19 -es csapat vezetőedzője, a Csepel FC nyári, balatoni edzőtáborában már én is részt vettem – mondta el a kezdetekről az immáron kék- piros sikerekért dolgozó tréner.

– Miért döntöttél úgy, hogy Csepelre jössz edzősködni?

Azért döntöttem a Csepel mellett, mert itt nevelkedtem a fiúk között és ennek a klubnak köszönhetem, hogy elindult a karrierem. Így nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni edzői pályafutásomat is.

– Milyennek látod a Csepel FC “női szekcióját”, mind a felnőtt, mind az utánpótlás tekintetében? Milyen tavaszi szereplésre számítasz?

–  A Csepel FC női labdarúgó csapatai folyamatosan fejlődnek. Köszönhető ez a vezetőség támogatásának és a játékosok lelkesedésének egyaránt. Egyre több játékos választja a mi csapatainkat, mert a  jó hangulat és a profi munka jellemzi a mindennapokat nálunk. A tavaszi szezonban a felnőtt csapatnál az 1-3-ba jutás a cél, míg az U19 és U16- os csapatainknál azt tartjuk a legfontosabbnak, hogy olyan együtteseket építsünk amelyek akár magasabb szinten is becsülettel megállják a helyüket.

– Rácz Botonddal együtt viszitek tovább a Csepel FC legkisebb korosztályainak felkészítését, ebben mi motivál téged?

Elárulhatom, hogy jómagam tanári pályára készülök. Ezt azért is választottam mert szeretek a gyerekekkel foglalkozni. Így nagy öröm számomra, hogy becsatlakozhatok a legkisebb korosztályok munkájába. Pályafutásom során kiváló edzőktől tanulhattam és megtapasztalhattam azt is milyen munka folyik a korosztályos válogatottaknál. Arra törekszem, hogy minél többet átadhassak a gyerekeknek abból a tudásból amit én is kaptam és ezek a gyerekek legyenek majd a jövő  -akár- sztárjátékosai.

– Összességében hogy érzed magad a Csepel FC- nél?

Remekül! Elmondhatom, hogy mindenki nagyon befogadó, és segítőkész a klubnál, így hamar be is tudtam illeszkedni.

– Akkor jó munkát neked is és sok sikert, illetve még annál is több tehetséges sportolót kívánok!

Lejegyezte: Légrádi Gábor