Elkezdődött a munka a felnőtteknél

Sok pihenésre nem, némi regenerálódásra azonban akadt ideje a Csepel FC felnőtt csapatának, akik tegnap már el is kezdték a felkészülést.

A BLSZ I. osztályának második helyén telelő együttesünk szakvezetése már a tavalyi évzárón előrevetítette játékosainak, hogy ne számítsanak hosszú pihenőre, a koronavírus okán ugyanis több meccset is pótolni kell a bajnokságban és a Budapest kupában is, így már január 4-én edzésbe kell állniuk a srácoknak. Ez a terveknek és a járványügyi előírásoknak megfelelően aztán meg is történt, amiről Takács Krisztián vezetőedző osztott meg részleteket.

– Alapjában véve nem panaszkodhatunk az őszi szezont illetően, remek kis társaság jött össze a Csepel FC felnőtt csapatának kötelékében, akik nem csak a pályán, hanem azon kívül is egy jó közösséget alkotnak. A vírus sajnos nálunk is rányomta bélyegét a 2020- as esztendőre, a járványhelyzet sokszor alaposan feladta a leckét nekünk, de ahogyan csak tudtunk, igyekeztünk megbirkózni vele.  A táblázatra nézve a listavezetővel szemben a hátrányunk ugyan tetemesnek tűnhet, de nem ledolgozhatatlan, annak fényében meg pláne nem, hogy még 17 bajnoki mérkőzés vár ránk. Az őszi második helyet nem tartjuk kudarcnak, és akkor sem dőlünk a kardunkba, ha a tavaszi szezon zárásakor végül csak a második helyre futunk be, bár klubunknál – csodálatos szurkolóink elvárásainak is megfelelve- természetesen mindenkinek az a célja, hogy az élen fejezzük be a pontvadászatot.

– Hogy néz ki a felkészülés, lesz- e változás a keretben?

– A munkát a még továbbra is fennálló vírusveszélyes helyzetben az előírásoknak és a terveknek megfelelően elkezdtük Csepelen, ami heti öt foglalkozást jelent. A hazai helyszínt később néhány alkalomra felváltja a már jól bevált Budatétényi, ahol ideális körülmények között, műfüves pályán tudunk majd tréningezni. Sok idő nem áll rendelkezésünkre, ugyanis február 6- án már bajnokit játszunk az ASR Gázgyár együttese ellen, a Budapest kupában pedig még korábban, január 28- án pályára lépünk a 43. számú Építők otthonában. Az erősítésről pedig csak annyit: elsősorban az őszi keretet igyekeztünk megtartani, a Csepel FC kapuja pedig továbbra is nyitva áll tehetséges, fiatal labdarúgók előtt, akiket- ha az elvárásoknak megfelelően dolgoznak és megtesznek mindent az edzéseken- igyekszünk beépíteni csapatunkba.

A Csepel FC felnőtt együttese tehát nekiveselkedett a munkának, melyben természetesen felkészülési találkozók is várnak a fiúkra , méghozzá a tervek szerint három: a Dunaharaszti, a Vecsés és a Pestszentimre ellen.