Szerdai felnőtt meccsünk halasztva, új fejlemények

Tegnap éjjel újabb információkkal bővült a járványhelyzet okozta szabályozás sportra vonatkozó része. Természetesen a Csepel FC is érintett.

Az MLSZ honlapján késő este megjelent cikk arról szól, hogy a Magyar Közlönyben megjelent hivatalos rendelet szerint miközben általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására. Aláhúzzák ugyanakkor, hogy amíg a hatósági szabályok – bár szigorú korlátozás mellett, de – engedik az edzések és mérkőzések megtartását, az MLSZ a csapatok kérését figyelembe véve dönt a bajnokságok folytatásáról.

A Közlönyben leírása szerint „A sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható.” A 20 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalom nem vonatkozik „a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára tartott edzés és sportrendezvény alkalmával” a sportrendezvényen jogosultan résztvevőkre.
Az is szerepel a hivatalos közleményben, hogy tilos „a közterületen, a nyilvános helyen, valamint a sportpályákon a csapatsportok – különösen a labdarúgás, a jégkorong, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda – gyakorlása”, kivéve, ha versenyszerűen sportolók számára megtartott eseményről vagy edzésről van szó. A rendelet nem tesz különbséget amatőr és profi, illetve felnőtt és utánpótláskorú sport között.

Egyesületünk is ezen iránymutatások szerint folytatja tovább mindennapjait. Ami egészen biztos: felnőtt együttesünk mai bajnoki mérkőzése egészen biztosan elmarad -tájékoztatta honlapunkat Takács Krisztián.

Minden további, sportolóinkat, szurkolóinkat érintő kérdésről hamarosan tájékoztatást adunk honlapunkon és a Facebookon is.