Tisztes helytállás a Magyar Kupában

Bár derekasan helytállt a Csepel FC felnőtt együttese az NBII- es Soroksár SC elleni MOL Magyar Kupa találkozón, végül érvényesült a kétosztálynyi különbség.

Minden körülmény adott volt vasárnap délután a Csepel Stadionban egy jó kis kupameccshez, így sokan voltak kíváncsiak a szomszédvárak összecsapására. A két szurkolótábor lelkesen biztatta ővéit és nyugodtan mondhatjuk, hogy ezt a párbajt a csepeliek nyerték meg, szinte egész mérkőzés alatt tartó kitartó buzdításuk ezúttal sem okozott csalódást.

A pályán már merőbe más volt a helyzet, a profi labdarúgókból álló Soroksár hamar a tudtunkra adta, hogy csak a továbbjutás lehet a céljuk és már a 6. percben egy könnyelműen eladott labdát követő támadást váltott gólra Orosz Márk. Ezt követően jobbára a mezőnyben pattogott  a labda,  a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, egy alkalmat kivéve, amikor az egyik partjelző alaposan elnézett egy lesállást, de az abból kialakult ziccert szerencsére elügyetlenkedték a soroksáriak. Aztán szinte a semmiből szerzett újabb gólt a a sárga-fekete alakulat: Derekas Zoltán a “kígyótérről” eresztett meg egy lövést, ami a kapunk bal sarkában kötött ki… Kár volt ezért, mert a meccsben nem volt benne az újabb vendéggól, amit aztán a félidő lefújása előtt sajnos újabb is követett. Egy balról beívelt labdát Erdélyi fejelte a kapunkba néhány méterről… Ezzel aztán be is állt a végeredmény, mert a második félidőben több gól nem esett, igaz ez nem a játékvezetőn múlt, ugyanis az 55. percben egy szabályos becsúszó szerelést követően a legnagyobb meglepetésére 11- est ítélt a Soroksár javára, majd kiállította a jogosan méltatlankodó Mészáros Rolandot. Szerencsére az ítéletvégrehajtó a kapufát trafálta telibe, az ismétlést pedig magabiztosan hárította Szűcs kapus. A folytatásban sem esett össze együttesünk, erejükhöz és létszámhiányukhoz mérten alaposan kitettek magukért a srácok, verejtékesen megdolgoztak egy becsületgólért, ám sajnos azt nem sikerült begyötörni a kitűnően védő Abu Attila kapujába, egyik ilyen alkalommal például közvetlen közelről fejbe is lőttük őt labdával, ami után rövid ideig ápolni kellett.

A végig sportszerű, játékvezetői hibákkal is tarkított küzdelmes találkozó a minden téren jóval tehetősebb Soroksár győzelmét hozta, de lelkesen küzdő csapatunk  a második félidőbe megmutatta, hogy emberhátrányban is van tartása, ami a bajnokság előttünk álló összecsapásaira nézve mindenképpen pozitívum.

MOL Magyar Kupa 6. forduló

Csepel FC – Soroksár SC 0:3 (0:3)

Csepel Stadion, Játékvezető: Somogyi Sára (Deme Rajmund, Urgyán Antal)

Csepel FC: Szűcs Krisztián – Bende János, Mészáros Roland, Vargovics Tamás, Mészáros László, Németh Zoltán (Ködöböcz András ’75), Vörös Bence, Gauzer Levente, Mohácsik Gábor, Bencze Márton (Pipó Kristóf ’82), Mankó Dávid (Zai Kristóf ’72) Vezetőedző: Takács Krisztián

Soroksár SC: Abu A. – Orosz M. (Ladányi G. ’59), Lipcsei K., Szerető K., Vida K., Bene M., Csernik K. (Kópis R. ’72), Tóth D. (Huszák T.  ’46), Takács Zs., Derekas Z., Erdélyi L. Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerző: Orosz M (‘6), Derekas Z. (’42), Erdélyi L. (’46)

Kiállítva: Mészáros Roland (’55)