MK: a Soroksárt fogadjuk a következő körben

Nem sokat, konkrétan talán egy percet kellett várni az M4 Sport nézőinek a labdarúgó MOL Magyar Kupa sorsolásán arra, hogy csapatunk kivel játszik majd.

A megújuló Magyar Kupa -ami névadó szponzorként felvette a MOL nevét- sorsolását igazán méltó helyszínről az új Puskás Arénából közvetítette élőben az M4 Sport csatorna, ahol megszólalt Csányi Sándor MLSZ elnök és Hernádi Zsolt MOL elnök is, majd Gera Zoltán és Pisont István segítségével “összeállt a kép” a kupaküzdelmek további menetrendjét illetően. A Csepel FC labdarúgói -akik derekasan helytálltak és jutottak be a főtáblára- közösen, a klub székházának VIP termében követték a sorsolást, amit nem is kellett végignézni, hiszen Gera Zoltán első mozdulattal kihúzta az egyesületünk nevét rejtő gömböt, amire “válaszul” Pisont István az NBII- es Soroksárt húzta mellé, így eldőlt, hogy a kis- Duna másik oldalán található kék- sárga egylet lesz a következő ellenfelünk. / parányi érdekesség, hogy Budapest 17. számú országgyűlési egyéni választókerületét Csepel és Soroksár közösen jegyzi/

A mérkőzést szeptember 18. és 20-a között kell lejátszani, ami a két csapat közös megegyezése alapján válik véglegessé. Ellenfelünk alaposan megerősödött az utóbbi években, sokan csak kisfradi- ként aposztrofálják, tekintve, hogy az FTC fiókcsapataként funkcionál. Vezetőedzője az ex-fradista Lipcsei Péter és a szakmai stábban valamint a játékoskeretben is jócskán találunk korábbi zöld-fehér illetőségű sportembert,. Azért akad némi csepeli kötődés is, ha jobban megnézzük a Soroksárt: Szerető Krisztofer a Halászi Focisuli és a Csepel FC kötelékében is pallérozódott, és a még mindig csak 19 esztendős Tóth Dominik is nálunk ismerkedett a labdarúgás alapjaival.

Az összecsapás egyetlen találkozón dől el, amire a Csepel Stadionban kerül majd sor.

/fotó: M4 Sport/