Sorsolás a MOL Magyar Kupában!

A labdarúgó Magyar Kupa főtáblájára került csapatokat sorsolják össze szeptember 10- én, amit tv-n keresztül is követhetünk majd.

A következő forduló párosításainak sorsolására 2020. szeptember 10-én, 19 órától a Puskás Arénában kerül sor, mely eseményt az MTVA M4 sport csatornája élőben közvetíti.

A legfontosabb változás, hogy ezentúl hogy a Magyar Kupa összes fordulójában egymérkőzéses párharcok döntenek a továbbjutásról, korábban a nyolcad-, a negyed- és az elődöntőben oda-visszavágós rendszerben zajlott a küzdelem. A döntőnek 2021-ben is a Puskás Aréna ad otthont és a győztes elindulhat az Európa Liga selejtezőjében.

Új himnuszt is kap a Magyar Kupa, amit minden mérkőzés előtt hallhatunk majd, illetve egy tematikus oldalt is indít a szövetség, amely kizárólag a kupával kapcsolatos híreket, érdekességeket és tartalmakat gyűjti össze.

A Magyar Kupa történelme

A 111 éve alapított Magyar Kupa az egyik legnagyobb múltra visszatekintő európai nemzeti kupasorozat. A legnagyobb futballnemzetek közül is csak Nagy-Britannia (1871) és Spanyolország (1902) előzi meg. A Magyar Kupa már az indulása évében is népszerű versenysorozat volt, a kiírásra 28 csapat jelentkezett, korábban soha egyetlen trófeáért sem indult ennyi gárda. A mind presztízsben, mind méretben folyamatosan növekvő sorozat 128-as főtáblájáról a döntőt megnyerő csapat lehetőséget kap arra, hogy képviselje Magyarországot az Európa-liga selejtezőiben, erre legtöbbször a trófeát 23- szor elhódító Ferencvárosnak volt módja. A 2019- 2020-as évad címvédője a verseny története során nyolcadik alkalommal győztes Budapest Honvéd lett, amely elsőként emelhette magasba a trófeát az új Puskás Arénában.

Forrás: MLSZ.hu