Fókuszban a háttérmunka!

A vírusveszély miatt labdarúgóink sajnos nem látogathatják a Csepel Stadiont, ám a természet természetesen nem áll le, így  a létesítményeket folyamatosan gondozni kell.A Béke téri sporttelep zárt kapui mögött folyamatosan zajlik a munka, -szigorúan betartva a járványügyi előírásokat- szorgos kezek gondoskodnak arról, hogy amennyiben minden visszazökken a régi kerékvágásba, a sportolókat edzésekre mérkőzésekre megfelelő körülmények fogadhassák. Jelenleg az egyik legfőbb problémát a füves pályákon elharapódzó sárga színű gyermekláncfű (vagy pongyola pitypang esetleg népiesen cserbóka (Taraxacum officinale) amit gyakran neveznek pitypangnak is) jelenléte okozza, ami amellett, hogy allergiát okoz, a fű állagára is negatív hatással van. Takács Krisztián klubunk résztulajdonosa és jelenlegi vezetőedzője gyors megoldást keresett, amit a szomszédos Pesterzsébeten talált meg, ahonnan az ESMTK elnöke Harót János nyújtott segítő kezet egyesületünknek. A XX. kerületből érkező segítség abban nyilvánul meg, hogy permetezéssel gyommentesítik a pályákat, meggátolva így az oda nem illő növényzet elterjedését.

Fotónkon (melynek idejére lekerültek a szájmaszkok) Takács Krisztián, Czakó Sándor és Balázs László (ESMTK) illetve Elekes Zsolt utánpótlás edzőnk.

Mindeközben az öltözőinket is magába foglaló épületben is zajlanak kisebb állagmegóvási munkálatok, hogy a járványt követően sportolóink komfortérzete is valamelyest javuljon.