Boldog születésnapot Fatér Károly!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ma ünnepli 80. születésnapját a Csepel SC utolsó olimpiai bajnok labdarúgója.

A Csepel későbbi kapusa április 9 -én  Nyírlakon látta meg a napvilágot és az Újpesti Dózsa ifi csapatában kezdte labdarúgó pályafutását. Később a Pénzügyőr majd a Tipográfia következett. 1963-ban lett a Csepel SC kapusa, ahol 199 bajnoki mérkőzésen szerepelt. Akkoriban javarészt így állt fel a kék-piros csapat, amire máig sokan emlékeznek: Fatér – Vellai, Molnár, Hunyadi – Faludi, Kandi – Nagy, Rottenbiller, Kalmár, Losonczi, Gondár Edző : Keszthelyi Mihály

A magyar válogatottban 1968. május 4 -én Budapesten, az emlékezetes Szovjetunió elleni 2:0 -s magyar győzelmet hozó mérkőzésen szerepelt, ahol sajnos megsérült így a (3:0 – ra elveszített) visszavágón már nem tudott pályára lépni. Az 1968 -as mexikói olimpián 6 alkalommal szerepelt és végül Lakat Károly csapatában olimpiai bajnoki címet nyert. Társai a sikerben: Sárközi, Kocsis, Dunai II, Páncsics, Fazekas, Básti, Nagy L., Novák D., Menczel, Dunai L., Szűcs L., Noskó. Szalai, Keglovich, Szarka, Juhász, Edző: dr. Lakat Károly (Varga Zoltán a torna előtt távozott a csapattól)

Mindmáig ő az, aki a legutolsót labdarúgóként a Csepel színeiben lett olimpiai bajnok, ez korábban Czibor Zoltánnak az Aranycsapat tagjának sikerült. Csepelről aztán Budafokra igazolt, ahol az 1974/75-es idényben a Mészöly Kálmán vezette együttesben fejezte be aktív sportpályafutását.

Később edzőként is segítette a Csepelt, de a női utánpótlás válogatott munkájában is részt vett.

A Csepel FC rendezvényeinek rendszeres résztvevője, sőt egy alkalommal fővédnöke is volt az utóbbi években, de sajnos egy ideje több betegséggel is küzdelmet folytat a népszerű sportember, aki 2012- ben kapta meg a Pro Urbe Budapest -díjat. /azt csak mi tesszük hozzá, hogy a Csepel Díszpolgára cím valamiért még várat magára a személyét illetően…/

Boldog születésnapot kívánunk és legfőképpen jó egészséget, mielőbbi felépülést Fatér Károlynak! Várjuk vissza a Csepel Stadionba!

A CsepelSportAnno Facebook oldal hosszabb, fotókkal bőven illusztrált összeállítással köszönti a születésnapos olimpiai bajnokot.