UP, U19: formálódó együttes, összeérő csapategység

A Csepel FC U19- es együttese Kincses Béla vezetésével veselkedett neki a 2019/2020- as bajnoki évnek, s az őszi szezonban az MLSZ Ifjúsági U-19 III. osztály Közép A csoportjának 5-. helyéről várhatja a tavaszi rajtot.
A Csepel SC korábbi NBI- es labdarúgója, az U19 jelenlegi trénere Kincses Béla így látta az őszi szezont:

Egy teljesen új csapat alakul ebben a korosztályban és meglátásom szerint jó irányt vett az a munka, amit a nyáron elkezdtünk. Játékosainknak zömmel megtaláltuk azt a posztot, ahol leginkább érvényesülni tudnak, így egyre inkább kezd kialakulni a csapat arculata. Az őszi teljesítményünk tekintetében azt mondhatom, hogy az elvárásoknak megfelelően, sőt azt picit meghaladóan is teljesített a gárda, ami a csapatjáték fejlődését is mutatja.
Hiányosságainkat leginkább abban látom, hogy a srácok még nem tudják megfelelően alkalmazni amire a képességeik predesztinálják őket, feltűnő az önismeret és gyakran az önbizalom hiánya. Pozitív változások ugyanakkor egy-egy győzelmi sorozatunkat figyelembe véve már megmutatkoztak. A csapat egyre több jelét mutatja a fegyelmezettségnek és egyre többször keltjük egységes csapat benyomását. A posztokhoz megfelelő alkalmazkodás is kezd a megfelelő mederbe terelődni, ami arra enged következtetni, hogy sokan kezdik már kapizsgálni a labdarúgás lényegét, ami nagy pozitívum, az pedig külön erényünk, hogy vannak gyors játékosaink.

– Melyik meccset emelnéd ki a bajnokságból, kiemelnél-e valakit a csapatból?

A Budaörs ellen idegenben 0:0- nál csupán a rúgott gól hiányzott, ott a csapat igazán megmutatta, hogy mire is képes fegyelmezett, egységes, sikeréhes csepeli csapatot láthattunk a pályán. Önmagához képest mindenki fejlődött valamelyest. Minden labdarúgónkról elmondható hogy a csapategységet erősíti, de még ennél is nagyobb odaadással, elszántsággal és hittel még ennél is jobb teljesítményre, további fejlődésre vagyunk képesek. Mindent összevetve jónak ítélem meg a csapat ősszel mutatott teljesítményét.

– Mire lehet képes tavasszal ez a csapat?

Az előttünk álló edzésmunka elvégzésének hatékonysága minden eddiginél több sikerélményt hozhat a bajnokság tavaszi fordulóiban számunkra. Bízom benne, hogy a srácok eddigi hozzáállása nem változik a nehéz alapozási időszakban sem és bízom benne, hogy bajnoki mérkőzéseinken learathatjuk majd a befektetett munka gyümölcsét. Akik még a következő bajnoki évadban is ezt a csapatot erősítik azoknak szeretnénk biztosítani az előrelépést a fejlődésben, a “kiöregedő” játékosoknak pedig megfelelő alapot kívánunk letenni ahhoz, hogy a felnőtt labdarúgásban is megállják majd a helyüket, aminek egyik remek példája, hogy jelenleg négy ifistánk is a Csepel FC felnőtt csapatával készülhet.

Lejegyezte: Légrádi Gábor