UP, U17: “bárki ellen egyenlő eséllyel veszik fel a harcot”

A Csepel FC korosztályos együttesi közül az U17 teljesítményét értékelte szakvezetőjük, aki hivatalos távozása ellenére sem veszíti szem elől csapatát és játékosait.Borda Viktor /távozó/ szakmai vezető így értékelte a 2019- 2020-as bajnokság őszi szezonját, ahol a Csepel FC az MLSZ Ifjúsági- U17  III. osztály Közép- A csoportjának 4. helyén végzett

– Azt gondolom, hogy olyan csapat született a kezem alatt ebben a félévben, akiket fizikálisan már lehet végre terhelni, mert azt el is bírják. A játékosok posztjait tekintve mindenki oda került ahol a legjobbat tudja nyújtani, a csapat szempontjából megtaláltuk, hogy a leghasznosabb teljesítményt kik és milyen poszton érhetik el. Olyan csapattá értek, akik bármely ellenféllel szemben egyenlő eséllyel veszik fel a harcot ebben a bajnokságban.

– Gyengébbek talán négy dologban voltunk : kezdődött a tragikus fizikális állóképességi állapottal ahogyan megkaptuk a 2004 -es korosztályt, akik a csapat gerincét adják. A második: a későn érő játékosok magas száma, a fizikálisan és fiziológiailag érett játékosokhoz képest. A harmadik az alacsony taktikai és posztspecifikus képzettség. Végül pedig, hogy nincs átlag feletti gyorsasággal rendelkező játékos a csapatban. A csapat erősségei között említhetem az átlag feletti elhivatottságot és a csapatszellemet, a kiváló munkamorált, a fejlődés iránti igényt, illetve az átlagnál jobb technikai és kombinációs készségeket.

– Mérkőzéseink közül talán az Újpest és az Ikarus BSE elleni meccseket emelhetem ki, ahol bebizonyították a fiatalok maguknak és mindenki másnak, hogy erős csapatot is le tudnak győzni, illetve a sírból is vissza tudnak hozni egy- egy mérkőzést, amennyiben hisznek magukban és az elvégzett munkában

 – A teljesítmények alapján kiket lehet kiemelni a csapatból, s miért? 

– Mindenképpen a kapusunkkal Gregus Gergővel kezdeném, mert végig kiegyensúlyozottan, magas színvonalon oldotta meg feladatát. A mezőnyjátékosok közül Varga Zoltán csapatkapitány, Kardos és a bajnokság végére nagyszerű formába lendülő Sükösd azok, akik meglátásom szerint önmagukhoz képest is fejlődtek vagy extrát hoztak. Igazából bárkit kiemelhetnék ebből a csapatból a hozzáállása alapján, öröm volt velük dolgozni és köszönöm nekik ezt a félévet.

– Tekintve, hogy hivatalosan búcsúzol a klubtól, üzennél -e valamit?

– Igazából nem szeretnék elbúcsúzni. Szeretem ezt az egyesületet, mivel ez volt a nevelőklubom, itt töltöttem a legkedvesebb éveimet utánpótlás, majd felnőtt játékosként, és egyelőre edzőként is itt értem el a legnagyobb sikereimet. Remélem és vágyom, hogy egyszer újra felkarolják ezt a nagyszerű múltú egyesületet, ahol méltó körülmények között, a korábbi hagyományoknak megfelelő munkát lehet majd végezni, és ahová – ha lesz erre igény – szívesen visszatérek.
Addig is maradok szurkoló, aki ha teheti minél több meccset szeretne megnézni, főleg olyanokat, ahol korábbi tanítványaimat láthatom!

Lejegyezte: Légrádi Gábor