UP: sok tanulságot hozó fordulón túl

Csapataink szereplését ezúttal nem kísérte annyi siker, mint legutóbb, az U17 és az U19 remekül helytállt, utóbbi egy bepótolt meccsen csupán balszerencsés körülmények között kapott ki Óbudán.

Kincses Béla: – A végeredmény hűen tükrözi a két csapat közti különbséget, ráadásul ez még nagyobb is lehetett volna… Csapatomat dicséret illeti, mert a megbeszélteket ismét maradéktalanul megvalósították, ebben a nagy menetelésben újra sikerült csaknem a maximumot nyújtanunk. Itt is akadtak persze hibák, de egy ilyen nagy különbségű győzelemél nem ezen van a hangsúly.

Jók: az egész csapat

– Mindenképpen győzelemben gondolkodtunk a meccs előtt, bár ellenfelünk játékerejére előzetesen semmiféle rálátásunk nem volt. Hazai pályán azonban csakis a győzelem volt elfogadható… Ezt – ha nagy nehézségek árán is, de-  teljesítettük. A második félidőben már kifejezetten jó felfogásban futballozott a csapat, így teljesen megérdemelten tartottuk itthon a 3 pontot. Immáron öt mérkőzés óta tart a veretlenségi sorozatunk, aminek nagyon örülünk, és szeretnénk, ha ezt a szezont már így is fejeznénk be, csakis győzelemmel! – értékelt a szakmai stáb.

Jók: Urbin Martin, Takács Gergely, Pully Zoltán

A 2. fordulóból elmaradt mérkőzés pótlása:

Kincses Béla: -Rangadónak is beillő találkozón vettünk részt a III. Kerület otthonában, ennek megfelelően készültünk a meccsre. Az első húsz perc ennek ellenére nem úgy alakult, ahogy elterveztük, (ráadásul egyik alapemberünket Hegyes Marcit sérülés miatt hamar elveszítettük) de ez a félidő második felére megváltozott, a csapat “magára talált” és sikerült is egalizálni a hátrányunkat Horváth Ákos révén. A második játékrészre aztán fölénk nőtt a hazai csapat, de kapusunk meglehetősen ihletett formában védett és nem sikerült bevenniük a kapunkat. Ezen felül még akár gólt is szerezhettünk volna, ám ez nem sikerült, a ráadásban pedig megszerezték a győztes találatot is a – játékvezetők ítéleteit erősen befolyásoló, sportszerű magatartást nemigen ismerő edzők által irányított – vendéglátók. Összességében büszke vagyok a csapatomra, remekül helytálltunk a tőlünk fényévekre lévő lehetőségekkel rendelkező III. Kerület ellen.

Jók: Koman Konstatin (a mezőny legjobbja), Horváth Ákos, Budai Dániel

Farkas Sándor: – Csupán egyetlen cserével érkeztünk erre a fontos mérkőzésre. Az első 20 percben kiegyenlített játék folyt, sőt hátrányból fordítva vezettünk is 2:1-re. A szünet előtt aztán a semmiből egalizáltak a hazaiak… Jól kezdtük a második félidőt, tetszetős játékhelyzetek alakultak ki és úgy tűnt kezünkben az irányítás. Az első hazai részről kapura tartó labdára 20 percet kellett várni, viszont az gólt is ért. /lövésnek nem nevezném, inkább öngólnak/ Hamar egyenlíthettünk volna, de Futó büntetőjét érvénytelenítették a játékvezetők. Gyorsan javíthatott volna Futó, de ziccert hibázott. Ezután újabb “burleszkbe” illő jelenetek történtek hátul, ami azt eredményezte, hogy olyannyira szétestünk fejben, hogy az ötödik gólt kivégzésként éltem meg a kispadon. A mérkőzés egészét nézve súlyos egyéni hibák miatt ment el a 3 pont.

Farkas Sándor: – Ez a találkozó is  meglehetősen fontos volt csapatunk számára, de ide is csak egy cserét tudtunk benevezni… Az első félidőben kiegyenlített játék folyt és 1:1- el mentünk szünetre. Jól kezdtük a második félidőt, jobb oldalról akár három gólt is szerezhettünk volna. Aztán ahogy ilyenkor lenni szokott a hazai csapat első kapura tartó “lövéséből” gólt ért el. Nehéz volt ezt feldolgozni, egy darabig nem is sikerült és egy védelmi hiba miatt újabb gólt kaptunk. A hajrára felpörögtünk, szép góllal tettük szorossá a végét. A mérkőzés egészét nézve itt is súlyos egyéni hibák miatt nem tudtunk nyerni…