Futball Éjszakája: csepeli bajnokokkal ünnepeltünk

Csakúgy mint tavaly, idén is remekül sikerült a Futball Éjszakája csepeli rendezvénye, ahol olyan sportolókat köszöntöttünk, akik veretes betűkkel írták be magukat a csepeli sport aranykönyvébe!Szeptember 6- án a Csepel Stadion játékoskijárójának környéke ismét egy kisebb múzeummá alakult át, ahol betekintést kaphattunk az 1959- ben bajnoki aranyat nyert labdarúgócsapat, illetve az 1989- ben bajnok röplabda és kosárlabdacsapat történelmébe. Kordokumentumok, relikviák, fotók, egyedülálló dokumentumok, újságcikkek segítségével idéztük fel azokat az eseményeket, melyek alaposan hozzájárultak ahhoz, hogy a hajdani kék- piros egyesületről a Csepel SC- ről még napjainkban is nagy elismeréssel beszéljenek. A labdarúgó épületben kihelyezett tárlaton a Csepel SC- vel és annak sportolóival kapcsolatos emlékeket lehetett megnézni, köztük Szekeres András és Pintér József felbecsülhetetlen értékű relikviáit és olyan különleges gombfocicsapatokat, melyek javarészt csepeli csapatok egykori játékosaiból álltak.

A csepeli labdarúgócsapat három élő legendája hosszú- hosszú évek után látogatott el ismét a hajdani sikerek helyszínére, a Béke téri stadionba. Kóczián Antal, Pál II Tibor és Gondos Tibor nagy- nagy szeretettel meséltek a csepeli éveikről és elevenítették fel az itt töltött időszakukat a stadionban rendezett beszélgetésen. Pál II Tibort (és kedves feleségét), például a Vasas is meghívta a Futball Éjszakája angyalföldi rendezvényére, ám ő inkább bennünket választott, mert annyira fontosnak érezte a 60 évvel ezelőtt kivívott bajnoki címmel is kapcsolatos megemlékezést. A kosárlabda és röplabda csapatunk egykori sztárjai is tiszteletüket tették nálunk:  (a teljesség igénye nélkül) Székely, Somogyi, Bartók, Takács, Kovács Reizer, Molnár, Tarnai, a betegeskedő mestert, Liptai Istvánt pedig felesége Éva asszony képviselte. De eljött a csapat orvosa dr. Siklósi Ferenc és az akkori szakosztályelnök, Szabó Ferenc is. A röplabdásoknál a csapatkapitány Győri Attilának (aki kérésünkre magával hozta a bajnoki aranyérmét is) sikerült elhívnia Wunderlich Gábort, Nagy Attilát, Lombos Róbertet és még néhány csapattársat a bajnoki címet szerző együttesből. Kiss Imrét pedig, – mint a ’89- es sikerek idején a Csepel SC- t vezető elnököt – hívtuk meg az eseményre.

Rajtuk kívül persze más ismerős arcok is felbukkantak még a korábbi csepeli sportolók közül: Buzek László, Galgócz Deák Antal röplabdázók, Szieben doktor, Ozsváth Károly, Tyukodi Zoltán és György labdarúgók illetve még sokan mások…

A köszöntőt Märtz János a Csepel FC SE elnöke mondta, aki a tavalyihoz hasonlóan egyedülállónak nevezte a meghívott résztvevők névsorát, és kitért arra, hogy azért is különleges a 2019- es esztendő a csepeli sport szemszögéből, mert a labdarúgók a 60., a kosarasok és a röplabdázók a 30. évfordulóját ünneplik bajnoki címüknek, Czibor Zoltán az egykori Aranycsapat csepeli olimpiai bajnoka pedig idén lenne 90 esztendős. Mindezt összegezve méltán nevezhetjük ezt az évet a csepeli sport jubileumi esztendejének, amit a Csepel FC szervezésében sikerült megünnepelni és tető alá hozni a Futball Éjszakája program keretében. A köszöntőt követően elnök úr minden meghívott díszvendégnek egy 60 illetve 30 – as számmal ellátott, feliratozott Csepel SC címeres mezt ajándékozott és egy olyan, külön erre az alkalomra készített, névre szóló emléklapot, amiben szerepel a labdarúgó, a röplabda és a kosárlabda bajnokcsapatok fotója, illetve Czibor Zoltán portréja is. A hivatalos ceremóniát követően Gy. Szabó Csilla (a Csepel korábbi remek kosárlabdázója, az esemény moderátora) konferálta fel a Kiss Kata vezette Csepeli RG klub műsorát, ami nagy tetszést aratott a résztvevők körében.

Ezután kezdetét vette a kérdezz- felelek a meghívottakkal, akiktől Csilla elsősorban arra volt kíváncsi, hogy mily módon sikerült szert tenniük anno a bajnoki címre? Erre érdekesebbnél érdekesebb válaszok érkeztek, a humort sem nélkülözve, így igazán jó hangulatban telt el a beszélgetés.

Az esemény záróakkordjaként a labdarúgó épület VIP termében zárófogadás és kötetlen beszélgetés zárta a Futball Éjszakája csepeli rendezvényét, amiről megint elmondhatjuk, hogy igazán nagyot szólt!

A csepeli bajnokok láthatóan nagy örömmel tértek vissza egykori sikereik helyszínére, mi pedig nagy örömmel láttuk vendégül őket és visszavárjuk mindannyiukat a későbbiekben is!

(Köszönjük a nélkülözhetetlen segítséget Papp Józsefnek, Sándor Róbertnek, Frankow Miklósnak, Elek Vendelnek, Vargáné Jung Paulának, Szögyényi Ibolyának, Elekes Zsoltnak, Koródi Zoltánnak, Nagy Andrásnak, Csernus Istvánnak, Losonci Róbertnek, a Csepeli Munkásotthonnak és mindenkinek, akik elősegítették a rendezvény sikeres lebonyolítását!)