Megtisztelő látogatás Csepelen

Ahogy arról korábban már beszámoltunk Czibor Zoltán 90. születésnapját ünnepeljük idén, ennek tiszteletére Czibor- emlékév zajlik, amiben a Csepel FC is helyet kapott. Ma például nem mindennapi vendégeknek lehettünk házigazdái.

A Czibor- emlékév keretében egyik utánpótlás csapatunk korábban már részt vett Komáromban a Czibor Emléktornán, a mai napon pedig az emlékévre hazánkba látogató külföldi delegáció a Budapest Honvéd után Csepelre is ellátogatott.

A Barcelonából érkező küldöttség: Ladislao Kubala , László Kubala, Elizabeth Czibor, Írisz Ilona Czibor, Ifj. Kocsis Sándor, Maria Dolores Villa Ubiergo és Ramon Pous Alfonseda valamint kísérőik, Bozsik Péter, Koltay Gábor filmrendező, Kocsis Tibor rendező és a társaságukban érkezők klubunk képviselőivel – Märtz János elnökkel és Légrádi Gábor sajtófőnökkel –  megkoszorúzták a Béke téren álló Tóth II – Czibor szobrot. A ceremónia előtt Märtz  János köszöntötte a vendégeket és méltatta a csepeli labdarúgó olimpiai bajnokot, valamint kitért arra, hogy 2019 a csepeli sport jubileumi éve, hiszen Czibor Zoltán 90. születésnapját, a csepeli labdarúgás utolsó NBI- es bajnoki címét, valamint a csepeli kosár- és röplabda eleddig utolsó NBI- es bajnoki győzelmét is kerek évfordulóval ünnepeljük idén.

A megemlékezés után a Csepel Stadion labdarúgó épületének VIP termében kisebb fogadásra került sor, ahol olyan kordokumentumok és Cziborral valamint a csepeli labdarúgással kapcsolatos fotók kerültek közszemlére, amely láthatóan nagyon elnyerte vendégeink tetszését. Ezt követően Légrádi Gábor üdvözölte a vendégeket, s beszédében emlékeztetett arra, hogy a tradíciók és a múlt sikerei, annak kivívói mennyire fontos alappillérei a ma sportjának, s hogy a Csepel FC lehetőségeihez mérten igyekszik a legnagyobb tisztelettel és megbecsüléssel őrizni egykori nagyjai emlékét. A beszédet követően Märtz János átadta klubunk ajándékait Czibor Zoltán két lányának: két feliratozott Csepel  FC mezt, valamint két régi Csepel Sportmagazint, amelyben édesapjuk csepeli látogatását dokumentálták fényképes tudósítással. Klubunk ezen felül minden vendégének könyvajándékkal is kedveskedett, amelyben a Csepel SC 75, illetve 100 éve került megörökítésre.

A csepeli programot követően vendégeink sietve távoztak a következő hivatalos helyszínre, de búcsúzóul nem felejtették el megjegyezni, hogy mennyire jól érezték magukat nálunk…

Holnap Komáromba vagyunk hivatalosak a Czibor- Emlékév újabb, helyi programjaira, amiről természetesen ismét beszámolunk majd.