90 éve született Czibor Zoltán, Csepel olimpiai bajnoka

Pontosan 90 esztendeje Kaposváron látta meg a napvilág Czibor Zoltán az Aranycsapat és a Csepel olimpiai bajnok labdarúgója. Természetesen klubunk is megemlékezett a jeles évfordulóról.

Komáromban, -ahol pályafutását elkezdte- könyvvel, musicallel, szoborral filmmel valamint nemzetközi utánpótlás tornával ünneplik a “bolond” vagy “rongylábú” becenévre hallgató legendás sportembert. Az évforduló alkalmával augusztus 23- án rendezett nemzetközi emléktornán a róla elnevezett sporttelepen mintegy hétszáz gyerek vett részt, köztük a Csepel FC korosztályos együttese is, akik Elekes Zsolt és Takács Krisztián vezetésével derekasan helytálltak a rendkívül jó erőkből álló mezőnyben és színvonalas mérkőzéseket játszva végeztek a középmezőnyben. Amint a srácok hazatértek Csepelre, csatlakozott hozzájuk még néhány sportolónk és együtt vették az irányt a Béke téren álló Czibor – Tóth II szoborhoz, ahol Märtz János elnök és Takács Krisztán – felnőtt csapat társtulajdonosának- kíséretében megkoszorúzták a csepeli legendák emlékművét.

A mai nappal a Csepel FC számára sem ért véget még a Czibor- emlékév, ugyanis augusztus 29- én és 30- án is érdekeltek vagyunk a legendás csepeli olimpiai bajnok emlékére rendezett programsorozatokban, amiről természetesen beszámolunk majd honlapunkon.