UP: sikeres nyári edzőtábor Siófokon

A Csepel FC utánpótlása is elkezdte a felkészülést a következő szezonra, melynek keretében egyhetes balatoni edzőtáborozásra került sor Siófokon.

Nagypályás együtteseink mindegyike részt vett a július 29. és augusztus 2 -a között lebonyolított programon. A nagyobb korosztályok szakvezetője Borda Viktor és a fiatalabbaké Elekes Zsolt értékelte a jól sikerült összetartást.

A felső korosztályokat (U 17-19 ) a 2004- 2003- 2002- 2001 -es korosztály képviselte 35 fővel , 2-en nem tudtak velünk tartani nyaralás miatt– mondta el Borda Viktor. Az öt nap alatt 11 edzésen vettek részt a játékosok ebből a kedd-szerda-csütörtök tengelyben napi 3 edzés volt, ezzel közel 2 heti munkát tudtunk elvégezni. A játékosok  – a hőséghez képest- azt gondolom nagyszerűen beleálltak a munkába, különösen a 2004 -es “újonc” korosztály hozzáállásával voltam elégedett ( nálunk az U17- U19 évek óta együtt edz ) . A szakmai program összeállításáért én voltam a felelős, és a körülmények valamint a levitt felszerelések abszolút lehetővé tették , hogy a minden elképzelésünket megvalósítsunk amit elterveztünk. A szállás ugyan mindig lehet jobb, de egy ilyen intenzív szakmai programnál nagyjából az a lényeg , hogy fedél legyen a fejünk felett, a gyereke tudjanak zuhanyozni és legyen vízpart, ez itt mond adott volt. Az étkezésről: amikor növésben lévő gyermekek ekkora terhelést kapnak, akkor a pihenőidőn kívül a legfontosabb a külső körülmények közül a bevitt táplálék és a folyadék minősége, ezt ajánlanám minden utánpótlással foglalkozó és edzőtábort szervező vezető figyelmébe. Azt gondolom ami szabadidőre maradt azt a gyerekek tartalmasan tölthették , – ha nem pihenésre akarták használni az idejüket- , közel volt a Balaton- part , Siófok szívében voltunk, lehetett csocsózni, fürdőzni és még sorolhatnám. Összességében csak örülhetünk , hogy el tudtunk jutni edzőtáborozni, mert ezeket a közösségi élményeket, ennyi munkát ilyen kevés idő alatt semmi mással nem tudnánk pótolni.

A szakmai stábot Borda Viktor, Kincses Béla (U17- U19), valamint Elekes Zsolt, Farkas Sándor, Rácz Botond (alsóbb korosztályok, U 13, U14, U15, Leány) képviselték, sőt a vezetőség tagjai is csatlakoztak a táborozókhoz.

Elekes Zsolt:Örülünk a lehetőségnek, ezzel a táborozással legalább 3 heti edzésprogramot valósítottunk meg, ami nagy dolog, ráadásul össze is kovácsolta a társaságot, ami ugyancsak igen fontos szempont! A napi programunk így nézett ki: ébresztő reggel 6 -kor, majd futás a Balaton – parton, aztán reggeli és edzés. Fél egykor került sor az ebédre, amit csendes pihenő követett, majd újabb tréning szerepelt a programban. Ezt követte a fürdőzés a Balatonban, majd vacsora és a takarodó. A labdarúgók egyébként 76 fős létszámmal vettek részt a táborozáson.

Edzéseinket minden igényt kielégítő környezetben tudtuk végrehajtani és a szállásra valamint az étkezésre sem lehet panaszunk! A szabadidő tartalmas eltöltésére minden nap nyílt lehetőség, különösképp a Balaton adta lehetőséggel éltek labdarúgóink, de természetesen akadt egyéb elfoglaltság is számukra. Mindent összevetve szakmailag és minden egyéb szempontból is nagyon hasznos táborozáson vagyunk túl, következhet a finomhangolás a bajnoki mérkőzéseinkre.

Borda Viktor a nagy korosztályok helyzetéről bővebben is beszélt: – Mindkét korosztály az MLSZ Közép- A bajnokságában indul ( ott, ahol tavaly is ) . Szeretnénk ha mind a két korosztály az első 5 hely valamelyikét szerezné meg. A szakmai munkáért jómagam felelek, mid a két korosztálynál szakmai vezetőként és az U17 vezetőedzőjeként, Kincses Béla lesz ebben a segítségemre akivel együtt visszük az edéseket, s aki az U19- es korosztály vezetőedzője is. Emellett még Elekes Zsolt ’’bá’’ is besegít nekünk és helyettesít engem akkor amikor arra szükség lesz. Fontosnak tartom, hogy tartsuk azt a most már hagyományosnak mondható jó csapatszellemet és magas színvonalú munkát az eredményekkel párosulva két felső korosztálynál aminek az alapjait sikerült lerakni az elmúlt 5 évben. Ahhoz hogy ez hosszú távon is így maradjon elengedhetetlen az alsóbb ( feljövő ) korosztályok létszámának stabilizálása és a játékosok megfelelő képzésnek biztosítása mind az edzők mind a vezetők részéről .

Lejegyezte: Légrádi Gábor