Győzelemmel hangolt a Csepel FC II

Korábban említettük, hogy ősztől a BLSZ IV. osztályában Csepel FC II. néven vadonatúj csapatot is indít egyesületünk, akik már le is játszották első felkészülési mérkőzésüket a II. Teleki Olivér Kupán, ahol 7:1-re nyertek az Újpesti Haladás ellenében.
A csapattal kapcsolatosan Kroó Zsolt, a Csepel FC klubigazgatója (a gárda edzője) szolgált bővebb információkkal.

– Hogyan vetődött fel a második csapat ötlete, nyilván ez majd plusz feladatokkal is jár majd…

– Először is szeretném elmondani, hogy régi, dédelgetett vágyam teljesült ezzel. Mindig is az volt az álmom, hogy létrehozzak egy nagypályás rendőr- csapatot, egy amolyan magyar rendőr- válogatottat… Nagyon szerettem volna és most sikerült, amiért hála és köszönet jár Takács Krisztiánnak, a Csepel FC társtulajdonosának az egyesületi háttér biztosításáért és azért, mert látott fantáziát abban, hogy a második csapat is képes lehet sikereket elérni a Csepel FC színeiben. Ezen felül szeretnék köszönetet mondani Papp József úrnak, a Papp Hús Csemege KFT tulajdonosának és Tóth Géza úrnak, ők azok, akik az anyagi támogatást biztosítják, megteremtve ezzel a nyugodt és eredményes szakmai munka lehetőségét a második csapatnál is. Szeretnénk további támogatókra is szert tenni, igyekszünk minél több lehetőséget megragadni ezzel kapcsolatban. Folyamatosan tárgyalunk, beszélgetünk, keresgélünk, amint sikerrel járunk, arról is tájékoztatást adunk.

– Hogy áll a csapatépítés, lesznek- e visszajátszók a Csepel FC első csapatából?

– A csapat keretének mintegy nyolcvan százaléka a hivatásos rendőri állományból fog összeállni, kiegészülve néhány frissen igazolt civil labdarúgóval, csak és kizárólag olyan futballistákkal dolgozunk majd, akik ugyanúgy és ugyanazt akarják, mint jómagam és velem együtt a szakmai stáb is. Alkalomadtán biztosan érkeznek majd az első csapatból is olyan labdarúgók, akik visszajátszanak, de ezt Németh Gábor vezetőedzővel egyeztetjük majd. Mi sem természetesebb, hogy szívesen látjuk őket, amennyiben szeretnék bajnoki aranyhoz segíteni a második csapat tagjait!

– Mi a te és az általad vezetett szakmai stáb célja?

– Elsődleges célunk egy összetartó, egymásért és a Csepel FC- ért küzdő, harcos, eredménycentrikus és ütőképes labdarúgócsapat kialakítása, akik a pályán kívül is megértik és segítik egymást. Cseppet sem titkon viszont a bajnoki címért szállunk harcba, szeretnénk minden évben szintet lépni feljebb és feljebb… Azt gondolom, hogy másképpen nem is lehet hozzáállni… Jobban mondva lehet ugyan, de nem érdemes! Mindent elkövetünk a cél érdekében és majd elválik, hogy mire lesz elég az akarat és a küzdőszellem.

– Hol találkozhatunk majd a csapattal?

– Sajnos hely hiányában a Csepel SC sporttelepén jelen állás szerint nem fogunk tudni sem edzeni, sem bajnokit játszani. (Itt hozzátenném, hogy Takács Krisztián azon (is) fáradozik, hogy mi is Csepelen tudjunk játszani, amiért külön köszönet illeti!) Amennyiben végül mégsem sikerülne a kerületben játszanunk, akkor a Grund FC sporttelepén -a meglévő kiváló sportszakmai kapcsolatunk okán- várnak minket szeretettel. Lehetőséget kaptunk arra, hogy egyelőre hetente egy alkalommal, a későbbiekben pedig heti kétszer gyakorolhassunk és a hazai bajnoki találkozóinkat is ugyanitt fogjuk megrendezni, amiért a Grund FC-nek jár a köszönet.

– Szóba került már a szakmai stáb, kikkel dolgozol majd együtt?

– Javarészt megvan a team: a vezetőedző én magam leszek, ami azt jelenti, hogy a tréningekért és a bajnoki meccsek szakmai részéért én felelek. A Csepel FC II technikai vezetője -és egyben a segítőm is- régi jó barátom Hegedüs Norbert lesz, aki ambiciózus, tettre kész srác, tele ötletekkel, és ami még fontosabb, hogy világos elképzelésekkel rendelkezik a labdarúgás tekintetében. Remélem, sőt tudom, hogy eredményesen fogunk tudni együtt dolgozni és sikerekhez tudjuk segíteni a csapatot. Tervben van még egy – már már visszavonult- neves és jól ismert, egykori magyar válogatott labdarúgó csatlakozása, őt szakmai tanácsadónak szeretnénk megnyerni, de vele még tárgyalásban állunk. Amennyiben pozitívan zárulnak az egyeztetések és pont kerül a dolog végére, természetesen azt is örömmel jelezzük majd. A Csepel FC második csapatát rajtam és Hegedüs Norberten kívül Szabó Attila és Berta Norbert fogja még segíteni kiváló játékukkal és szakmai munkájukkal.
Biztos vagyok abban, hogy a játékosok és a vezetők, így együtt, egy nagy baráti társaságot, egy egymásért és a klubért küzdő, harcoló, igazi nagybetűs CSAPATOT alkotnak majd és a kitartás, továbbá a rengeteg munka eredménye a szezon végén csupán egyetlen egy dologgal lesz mérhető… vagyis inkább kettővel: bajnoki címmel és aranyéremmel!

– Legyen így, sok sikert hozzá!

Lejegyezte: Légrádi Gábor