Posztokra igazoltunk a vezetőségben

Ahogy azt már korábban megírtuk Németh Gábor vezeti majd a következő idényben a BLSZ I. osztályban induló felnőtt csapatunkat. Munkáját klubmanagerként Papp József, klubigazgatóként pedig Kroó Zsolt segíti majd.
A két úriember neve egyáltalán nem ismeretlen az amatőr labdarúgás világában, Papp József nevével találkozhattunk az RKSK együttesénél, ahol komoly infrastrukturális beruházások fűződtek a nevéhez és regnálása alatt a BLSZ II- ből az NB III- ig jutott a Rákosmente együttese. Civilben jól menő vállalkozást vezet

.
– Mit szólt amikor felkérték a Csepel FC- nél történő szerepvállalásra?
– Jól ismertük egymást a vezetőséggel, hiszen jómagam 15 évet húztam le az RKSK- nál, így többször is összesodorta a két klubot az élet, akár edzőmeccsen akár NB III- as bajnokin is. Kissé meglepődtem a felkérésen, de bevallom, hogy nem sokat hezitáltam rajta, tetszik a labdarúgást körülvevő tradicionális környezet és hozzáállás, így azt gondolom adottak a feltételek ahhoz, hogy lehessen valamit letenni az asztalra. Az RKSK -t 2004-ben BLSZ II- ből sikerült eljuttatnunk a harmadosztályig, ahol jelenleg is játszik, így bátran mondhatom, hogy cseppet sem tapasztalatok nélkül vágok bele a csepeli munkába. Annak idején fiatal korom óta jártam ki az NBI- es csepeli csapat futballmérkőzéseire, rengeteg összecsapást láttam itt, így tisztában vagyok a Csepel FC múltjával és jelenével is. Mondhatni a labdarúgás az életem, így hamar meg is állapodtunk Takács Krisztián tulajdonossal, s kijelenthetem egy Csepelnek minimum az NB III- ban, ha nem feljebb van a helye a bajnokságok tekintetében.
– Milyen célokat tűztek ki a csapat elé?
– Mielőbb vissza kell kerülni a harmadosztályba! Ősszel az első három hely valamelyike akár már reális cél is lehet, tavasszal pedig bármi előfordulhat. Az igazság az, hogy a korábbi évekhez képest jelentősen megerősödött a BLSZ I. osztálya, így nem lesz egyszerű a dolgunk, de ha nem tűzünk ki valamilyen komolyabb célt magunk elé, akkor nem is szabad nekifogni semminek! Azon dolgozunk, hogy ehhez megteremtsük a feltételeket.
– A vezetőedzővel egyeztettek -e már?
– Igen, találkoztunk vele és kölcsönösen ismertettük az elképzeléseinket, melyek javarészt azonosak voltak, én annyit kértem, hogy feltétlenül célozzuk meg a visszajutást a lehető leghamarabb. Amennyiben ez először nem sikerül, akkor próbáljuk meg ismét, amint arra lehetőség nyílik. A csapat egy része jelen állás szerint eligazol Csepelről, de megfelelő szintű pótlásuk megoldásán már gőzerővel dolgozunk! Úgy kell neki indulni, hogy nincs verhetetlen csapat a mezőnyben, amivel élnünk is kell. Csepelen egy jó közösség van, remek szurkolókkal, akik megérdemelnek egy minimum NB III- as együttest.
– Segítője Kroó Zsolt lesz…
– Igen, Zsolt lesz a csapat klubigazgatója, amolyan mindenese és kvázi a jobb kezem. Régóta ismerem őt, és tökéletesen alkalmasnak tartom a feladatra, s bízom benne, hogy itteni munkánk gyümölcsözőnek bizonyul majd.

A leendő klubigazgatónak (Kroó Zsolt) is van csepeli kötődése, mégpedig kettő is: felesége tősgyökeres csepeli, apósa, Kroó Emil pedig a csepeli kerékpársportban tette le a névjegyét anno, ő maga pedig élt is már a kerületben egy ideig, mégpedig Csillagtelepen. Korábban a rendőrség labdarúgócsapatainak szakmai munkáját is irányította mind kispályán, mind nagypályán, illetve a BM futballcsapatának szakvezetői tisztségét is ellátja.


– Mivel nekem (is) a futball az életem, örömmel fogadtam Papp József felkérését, akit a nagy múltú Csepel FC- től kerestek meg, s mivel nekem is van jelentős kötődésem a kerülethez, szívesen vállaltam a feladatot. Takács Krisztiánt is ismertem korábbról, az pedig, hogy egy ilyen, korábbi veretes múltú, ennél többre hivatott egyesülettől jött a hívás, külön motivációt jelentett. A megállapodás egyelőre fél évre szól, ami idő alatt én bizonyosan megteszek mindent azért, hogy a csapat sikeresen szerepeljen. A felnőtt gárdával kapcsolatos szinte minden technikai feladat hozzám tartozik majd, amit igyekszem a legjobb tudásom szerint megoldani, és az új igazolások lebonyolításából is kiveszem a részem. Az már biztos, hogy nem a középszerűséget célozzuk meg, terveink szerint például egy második csapatot is indítunk, hogy mindenki megfelelő játéklehetőséghez jusson a következő bajnokságban.

A Csepel FC július 8-án kezdi meg a felkészülését a következő bajnoki szezonra.