UP : “Nem legelni jöttünk ide!”- Húsvét előtti sűrű program vegyes kimenetelekkel

Utánpótláscsapatainknak nem csak az elmúlt hétvégén, de a közelgő Húsvét okán ezúttal hét közben is pályára léptek inkább több, mint kevesebb sikerrel. A fotón az U16- os leány csapatunk a Palóc Farkasok elleni meccset követően.

Borda Viktor: – A legjobb döntést hoztuk akkor, amikor átkértük magunkat a legerősebb NB III-as bajnokságba ebben a korcsoportban, mert egyfolytában, szinte kivétel nélkül kiélezett mérkőzéseket játszunk, ezen a szinten kifejezetten jól felkészített csapatok ellen. Ez még akkor is igaz, hogy ha ebbe belecsúsznak olyan kínos és kellemetlen pofonok, mint ez a szombati fiaskó, ahol sajnos nem sok beleszólásunk volt a meccs alakulásába.

Jók: Budai Dániel

Borda Viktor: – Amit az U19 -es csapatunk kapcsán elmondtam, azt itt is fenntartom, csak ebben a korosztályban annyival járunk előrébb, hogy a csapat teljesítménye jóval kiegyensúlyozottabb. Ezt a tabellán elfoglalt helyezés is jól mutatja. Az U19-nél említett, bajnoksággal kapcsolatos szavaimat az is alátámasztja, hogy ezen a meccsen nagyon nagyon meg kellett küzdenünk a győzelemért, egy nagyon agresszív ellenféllel szemben, ahol egy kifejezetten jó összecsapáson szereztük meg végül a három pontot. Mindkét felső korosztályos csapatunkról  elmondható, hogy soha nem volt erőssége a kis méretű, műfüves talajon történő játék, ennek ellenére az U17 -nek sikerült a győzelem.

Jók: az egész csapat

Borda Viktor: – Bár előzőleg azt nyilatkoztam, hogy a legnagyobb értéke ennek a bajnokságnak, hogy szinte minden alkalommal éles meccseket játszhatunk, azt gondolom ez két csapatra nem igaz, az egyik a mai vendéglátónk. Legalább két számjegyű győzelmet kellett volna aratnunk, ehhez képest csak egyszer tudtunk betalálni ellenfelünk kapujába, ami abszolút minket minősít! Gyakorlatilag a mérkőzés egyetlen értéke a három pont megszerzése volt. Megjegyzem: itt is kis méretű műfüves pályán kellett játszanunk, amiről ujfennt bebizonyosodott, hogy nem nekünk találták ki…

Jók:

Elekes Zsolt: – Tisztában voltunk ellenfelünk kitűnő játékerejével és képességeivel, amit igyekeztünk a lehető legjobban megnehezíteni, ma ennyire sikerült. Küzdöttünk, harcoltunk, mentünk előre, nem játszottunk alárendelt szerepet, de ma még sajnos ennyi van a két csapat között…

Farkas Sándor: – Sajnos ma is adtunk három  tökéletes gólpasszt az ellenfélnek. Ezek sajnos technikai hiányosságok, amiket évekbe telhet kijavítani. Az első gólt viszont les előzte meg! Egy büntetőt pedig nem kaptunk meg, sajnálatos hogy csak a mérkőzés után beszélte meg ezt a játékhelyzetet a partjelző a játékvezetővel…
A Komárom jobb egyéni képességű játékosokból áll, de a csapatjátékunk sokkal élvezhetőbb volt a múlt hetihez képest. Nyolc meccs van még hátra a bajnokság végéig. Még 4 nagyon nehéz meccs vár ránk, utána több sanszunk van a pontszerzésre. Ahhoz hogy az utolsó 4 meccsen érvényesíteni tudjuk az akaratunkat, az erős ellenfelekkel szemben is fel kell vállalni ezt a játékstílust, ami előre visz bennünket a fejlődés útján.

Elekes Zsolt: – Nem legelni jöttünk ma ide! – ezt a réges-régi ukázt adtam ki játékosaimnak a Húsvétot megelőző játéknapon, amit néhai legendás edzőm Szekeres András, Bandi bácsi mondott nekünk egy fontos bajnoki előtt a Csepel SC serdülő csapatában. Akkor mi is megértettük és most játékosaim is átérezték, hogy ez mit is jelent valójában, azaz nem lehetett kérdéses, hogy ma ki lesz a meccs győztese. Amit kértem, megkaptam tőlük, mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!




Farkas Sándor: – Az őszihez képest sokkal nyíltabb az a játékstílus, amit felvállaltunk a tavaszra. Próbáljuk mi irányítani a játékot, ősszel átengedtük a kezdeményezést. Felkészültebb ellenfeleinkkel szemben ez a játékstílus nagyobb arányú vereségekhez vezethet – ez benne van a pakliban. A REAC játékosai technikai tudásban és fizikális adottságaiban is sokkal előttünk jár és ezt tudtuk a meccs előtt is. A jövőre készülve azonban az a helyes út, ha megtanuljuk mi irányítani a játékot. A sikerekhez pofonokon át vezet az út, de nem ez a baj. Saját önbizalmunkat, magabiztosságunkat romboltuk le azzal, hogy ismét 3 gólpasszt adtunk ellenfelünknek.