UP: itthon jobban, idegenben kevésbé ment a szekér

Utánpótlás csapataink közül a nagyobbak a BVSC edzőpályáján, míg a fiatalabbak idehaza, a CSHC ’94 SE, azaz a Halászi Focisuli ellen léptek pályára.

Az U17- es és az U19- es együttesünk a Varga Zoltán nevét viselő zuglói sportpályán léptek pályára, ami nagypályás labdarúgáson kívül sok minden másra alkalmas, az a tény sajnos nem a mieinknek kedvezett. Idehaza a kerületi rivális Halászi Focisuli ellen vett revansot Elekes Zsolt együttese (U15) az őszi vereségért és az U14 is közel állt a bravúrhoz, ám végül szoros vereség lett belőle. A lányoknál sajnos az idény eleji forma esete forgott fenn Újpesten.

Borda Viktor:– Edzőként nem tudtam lereagálni és megoldani azt a szituációt, amit a pálya adottsága és ellenfelünk játékmodora mutatott. Masszív védekezésből előrevágott labdákkal operáltak, gyakorlatilag egy ember tudott zavart kelteni a védelmünkben, aki végül a gólt is megszerezte. Ezt leszámítva végig meddő mezőnyfölényben játszottunk, ám nem találtuk annak a kulcsát, hogy hogyan törjük fel a házigazdák védelmét. Mivel én magam sem találtam ennek a megoldását, ezért a csapatot sem elmarasztalni , sem felmenteni nem szeretném a vereség okán. Ezt a találkozót a felnőtt csapatunkból visszajátszó labdarúgóink nyerhették volna meg számunkra az egyéni képességeik nyújtotta plusszal, ám ez most nem működött, így ellenfelünk összességében megérdemelten tartotta otthon a 3 pontot. A jövőre nézve azt szeretném mondani: reméljük, hogy sem a Csepelnek, sem a BVSC-nek nem kell soha többé ilyen gyalázatos minőségű és méretű pályán bajnoki labdarúgó mérkőzést játszania egymással.

Borda Viktor:– Sajnos nem tudtunk alkalmazkodni a pálya méreteihez és ellenfelünk taktikájához, ami egy nagyon stabil, visszaállt védekezésből állt és az abból előre rugdosott labdákból igyekeztek gólokat elérni. Ez úgy sikerült nekik, hogy gyakorlatilag gólhelyzetet nem kialakítva ám védelmünket hibára kényszerítve sikerült háromszor is mattolniuk minket. Mi ezzel szemben 6 ziccert is kialakítottunk, de ebből csupán egyet sikerült értékesítenünk. Összességében ellenfelünk sikere a meccs összképe alapján megérdemelt, ugyanis helyzeteiket és a gyalázatos minőségű játéktér adottságait jobban használták ki. Nekünk rengeteg dolgunk lesz még azzal, hogy kiküszöböljük azokat a taktikai és védekezési hiányosságokat, amelyekből a mai napon a góljainkat kaptuk.

Elekes Zsolt: – Meglehetősen nehéz talajon, helyenként jól játszva arattunk fontos sikert a szomszédvár csapata ellen, bízom benne, hogy ennek a jó rajtnak a lendülete minél tovább kitart majd a bajnokságban. Szeretnék gratulálni U14- es együttesünknek, akik alaposan megszorongatták ellenfelüket és rászolgáltak volna legalább az egyik pontra. A kemény munka előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét!

Farkas Sándor: – Sajnos két játékosunkat is mellőznünk kellett, de az elvégzett munkában is bízva szerettünk volna az őszi 6:0-ás vereségnél jobb eredményt elérni. A most is jól felkészített bajnokesélyes Halászi FS ezúttal egy lesgóllal tudott nyerni 1:0-ra. Emelt fővel jöhettünk le a pályáról, most biztosan nem lesz gond a tükörbe nézni. Nagyot harcolt mindenki a siker érdekében és emiatt büszke vagyok a fiúkra. Gratulálok mindegyiküknek. Adjon nekik ez erőt ahhoz, hogy továbbra is felvállalják a fogcsikorgató edzéseket.