UP: egri túra és előrehozott bajnoki rajt

A Csepel FC felnőtt együttese csak a jövő héten kezdi meg tavaszi szezonját, a fiatalok, -jelesül az U17 és az U19- viszont már ezen a hétvégén is pályára lépnek.

A Csepel FC utánpótlásának felső korosztályai (U17, U19) immáron szinte kizárólag Borda Viktor szakmai felügyelete alá tartoznak, segítője a korábbi kiváló NBI- es csepeli labdarúgó Kincses Béla, aki a BLSZ -ben induló együttesünket is trenírozza.

Borda Viktor együttese(i) február 23 -án Budafokon lép(nek) pályára, a szakvezető rövid értékelést adott a téli szünetben elvégzett munkáról.

Borda Viktor: – A téli felkészülésről azt gondolom, hogy kifejezetten jól sikerült, külön öröm, hogy egészen jól akalult az edzéslátogatottság. Január 14 -én megkezdett felkészülésünk óta gyakorlatilag hetente 6 -szor edzettünk, az utolsó két hétben csökkentettük le “csak” heti 5 -re a penzumot, és holnap már bajnoki meccs vár ránk, amit a 3. fordulóból hoztunk előre. A meglehetősen behatárolt és szerény körülményeink ellenére sikerült egy jó felkészülést kiviteleznünk, ami két dolognak is köszönhető: az egyik az, hogy a meglehetősen szélsőséges időjárási körülmények ellenére sikerült megoldanunk az eltervezett edzéseket legyen szó akár külső, akár belső helyszínről. A másik pedig pedig a felnőtt csapat korábbi erőnléti trénerének, Dudás Jánosnak a munkája, akit hetente 2 alkalommal sikerült megnyernünk ahhoz, hogy erőnlétileg megfefelő módon készítse fel a csapatotokat a tavaszra. Továbbá sokat tett hozzá, hogy az elmúlt évek során sikerült olyan kapcsolatokat kialakítani egyes futballklubokkal, akikhez a téli időszakban el tudtunk menni felkészülési meccseket játszani, amit a terveink szerint a nyár folyamán viszonozni is tudunk majd. Ennek köszönhetően megfelelő számú edzőmérkőzést tudtunk játszani: az U19- es együttesünk főleg felnőtt csapatokkal, az U17 pedig főként korosztályos együttesekkel, illetve némileg idősebbekkel tudta összemérni erejét. Amit egy picit sajnálok az az, hogy nem maradt elég időnk frissíteni, de ezt igyekszünk majd kompenzálni a későbbiekben.

A héten -egy felkészülésbe kiválóan illeszkedő- egri túrán is részt vettünk, ami több szempontból is hasznos volt. Tavaly ilyenkor az akkor ősszel élen álló (később pedig bajnoki címet szerző) U19- es együtteseünkkel már kirándultunk Egerbe, ahol az Eger SE II -vel vívtunk felkészülési meccset, majd vettünk részt egy remek összetartáson, ami többünkben is jó emlékeket hagyott, így idén is felmerült, hogy újra beiktatjuk programunkba ezt az eseményt. El kell mondano, hogy ismét egy minden igényt kielégítő túrán vettünk részt, ahol játszottunk a megye II. osztályú, feljutásra esélyes Domoszló SE együttesével, akiket 3:1 arányban legyőztünk. Azt követően pedig tartalmas, leginkább közösségépítő programokkal múlattuk el az időt, sőt másnap még egy regenerálódást nagyban elősegítő fürdőzés is szerepelt a programban. Hozzá kell tennem, hogy ez az egész lehetőség egy régi futball- barátságnak köszönhető. Bóta Balázs, az Eger SE egyik utánpótlás- edzőjének nagy szerepe van abban, hogy ismét Heves megye székhelyén vendégeskedhettünk. Remek tapasztalatainknak és a kiváló vendéglátásnak köszönhetően azt gondolom, hogy a későbbiekben nem csak a téli, hanem a nyári felkészülési időszakban is be fogjuk iktatni ezt a kétnapos  egri túrát.