Félévi értékelés: teher alatt nő az U14

Folytatva a Csepel FC 2018-19- es bajnoki kiírásban szereplő csapatainak féléves értékelőjét, a sorban az U14- es együttes őszi teljesítménye került górcső alá.

A nyáron ebben a korosztályban is komoly változások adódtak, Elekes Zsolttól Farkas Sándorhoz került a közvetlen szakmai irányítás, aki cseppet sem volt könnyű helyzetben a kezdetekkor, aminek öszetett okai vannak. A mezőnyből sajnos sem fizikailag, sem más egyéb szempontok alapján nem tudtunk kitűnni, de becsületére legyen mondva a srácoknak, küzdöttek, s amit lehetett, a lehetőségeikhez mérten megtettek. A tabella 14. helyén álló együttesünknél egy becsülettel elvégzett, alapos téli felkészülés után az őszinél jobb teljesítményre is számíthatunk.

Farkas Sándor: –  2005 -ös korosztályunkban sajnos kevesen vagyunk. Ellenfeleink majd minden korosztályban ki tudnak állítani egy-egy komplett csapatot. Keretünk felét 2006 -os születésűek adják, de 2007 -esek is vannak közöttük. Önmagában mindezek nem kellene hogy problémát jelentsenek ámde épp az U12-13-14, ahol a legnagyobb az akcelerált-retardált (azaz felgyorsult – lassabban fejlődő) különbség. Szóval komoly fizikális hátránnyal lépünk minden alkalommal pályára és ez viszaköszön az eredménytelenségünkben is. Technikailag is bőven van hova fejlődnünk, bár 12 éves kor után ez már meglehetősen nehéz – inkább csak egyéni képzéssel megoldható feladat. Nagyon sok munka vár ránk a tavaszi rajt előtt, de mindent megteszünk a sikeresebb folytatásért. Szerencsére a szülők és gyermekek is partnerek, szeretnek ide járni, mert ez egy jó közösség.