Fellobbant a Csepel FC első adventi gyertyája

Advent első vasárnapját klubunknál a Csepel FC- nél is hagyományos módon, gyertyagyújtással ünnepeltük egyesületünk épületének aulájában.

A decemberi első vasárnap este ellenére éppen futsal Bozsik- tornára igyekvő U13- as együttesünk tagjai szántak rá időt, hogy meggyújtsák a Csepel FC adventi koszorújának első gyertyáját. A karácsonyi ünnepkör egyesületünk és sportolóink életében is meglehetősen fontos dolog, így erre minden alkalommal igyekszünk időt és alkalmat találni.

Advent első vasárnapja november 27. és december 3. közé esik. Ez a nap három időszak kezdetét is jelenti: a keresztény egyházi év kezdetét, a karácsonyi ünnepkör kezdetét és természetesen az adventi időszak kezdetét. Az egyházi naptárban a hét vasárnappal kezdődik, így advent négy hete is a négy vasárnapot követi. Az utolsó hét hossza lehet egy nap (amikor a negyedik vasárnap december 24-re esik) vagy akár egy teljes hét is (amikor az utolsó vasárnap december 18-a).
Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”.A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát. Régebben egyes vidékeken „kisböjtnek” nevezték ezt az időszakot.

Mindenkinek szeretetben, békességben gazdag adventi várakozást kívánunk!