Méltó, 3 pontos búcsú a hazai közönségtől

Nem csak a csepeli ultrák, felnőtt labdarúgóink is kitettek magukért a 2018/2019-es NB III-as bajnoki szezon őszi etapjának utolsó hazai mérkőzésén. Az FC Nagykanizsa elleni sikerrel egyet léptünk előre a tabellán.

 

Borongós, meglehetősen hűvös idő várta a Béke téri stadion közönségét vasárnap délután, amikor is egyik riválisunk, a hajdan ugyancsak szebb napokat megélt FC Nagykanizsa látogatott hozzánk. A lassan téliesre forduló időben meglehetősen sokan voltak kíváncsiak a találkozóra, a vendégek szektorában is felzúgtak a buzdító dallamok, nálunk pedig – emlékezve 1956 november 11 -re, amikor is az ’56-os forradalomban legtovább kitartó hős csepelieket is ellehetetlenítették- egyedi koreográfiával is készültek a Csepel FC ultrái. A kezdeti tapogatózás után egy formás támadás végén Kocsis Dávid a 19. percben vette be a kanizsaiak kapuját. Ezt követően jobbára a mezőnyben folyt a játék, egy veszélyes vendég-szabadrúgást Major Barna bravúrral paskolt a kapufára még az első játékrészben, de más, említésre méltó nem történt. A második félidő elejét “megnyomta” a kanizsa, de szerencsére ismét csak a kapufáig jutottak a Zala megyeiek. A rengeteg hibával tarkított játék hevében pályaedzőnket Bertalan Zsoltot elküldte a kispadról Molnár Réka játékvezető, aki a végén 5 percet is hosszabbított, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy a vendégek kiegyenlítsenek. Összességében egy meglehetősen rakkolós, pontatlanságokkal tűzdelt összecsapáson tartottuk idehaza az égetően szükséges 3 pontot, amivel a 11. helyre léptünk fel a tabellán. Ezzel véget ért a 2018/2019-es bajnoki szezon hazai mérkőzéseinek sora, idegenben viszont még két találkozó is vár a Tamási legénységre Sárváron és Komáromban, ami közül egyik sem ígérkezik sétagaloppnak.

 

Csepel FC – FC Nagykanizsa 1:0 (1:0)

Csepel, 400 néző, Jv.: Molnár Réka (Berényi Ákos, Rideg Martin)

Csepel FC: Major Barnabás – Fisli András, Mészáros Roland, Tóth Márton (Mankó Dávid ’84), Mészáros László, Molnár Krisztián (Gauzer Levente ’93), Teplán János, Balogh Miklós, Kocsis Dávid, Schmid Máté (Torda Bence ’49), Szabó Zsombor

Vezetőedző: Tamási Zoltán

FC Nagykanizsa: Borsi B. – Csáki J. (Kovács Gy. ’72), Major M. (Péntek A. ’60), Szabó B., Horváth D., Pál D., Béli M. (Kondor K. ’46), Vittman Á., Gerencsér A., Lőrincz B., Horváth B.

Vezetőedző: Barna László