UP: jól sikerült fordulón vagyunk túl!

A meglehetősen hullámzóan alakult előző játéknapot követően ezúttal szinte hibátlanul teljesítettek utánpótláscsapataink. Javítottak a nagyok, Komáromban álltak helyt a fiatalabbak, remekelt a BLSZ-es együttesünk, a lányok pedig pontot szereztek a Honvéd otthonában.

Borda Viktor: – Mindenképpen szerettünk volna javítani, mert bár ott is kifejezetten jól játszott a csapat, a reális iksz helyett mégis háromgólos vereséget szenvedtünk. Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Monor a Soroksárral ikszelt, a Vác pedig éppenhogy csak le tudta gyűrni őket… Sajnos nem a legjobb forgatókönyv szerint indult a találkozó, mert 8. percben elkövettük a szokásos egyéni hibánkat és hátrányba kerültünk, utána viszont egy álomszerű folytatás következett, mert egy csodálatos távoli lövéssel kiegyenlítettünk, majd onnantól fogva megállíthatatlan volt a csapatunk. Bár 3:2- vel fordultunk, amivel úgy tűnhetett, hogy ellenfelünk visszajött a meccsbe, de aztán rögtön a második félidő elején végképp eldöntöttük a meccs sorsát egy újabb góllal. Ezzel idén először mutatkozott meg lőtt gólok számában is az a tudás és az a képesség ami benne van a csapatunkban. Ez már a harmadik olyan meccsünk, amit hátrányból tudtunk vagy döntetlenre vagy sikerre vinni, ami nagyon nagy pozitívum.

Jók: Pipó Kristóf, Kaszab Ferenc, Vargovics Tamás

Borda Viktor: – A nyolcgólos váci vereség után csapatunknak ez egy nagyon fontos találkozó volt, hogy fel tudunk-e állni és visszatalálni a sikerek útjára és versenyben maradjunk a bajnokság dobogós helyeinek egyikéért. Ennek megfelelően nagyon jól kezdték a srácok a meccset, kifejezetten nagy nyomást helyeztek a Monor kapujára de sajnos kicsit ötlettelennek bizonyult a támadójátékunk. A helyzetek kihasználásának hiányában ellenfelünk kiegyenlített de a második félidőben átszerveztem a csapatot és megnyíltak a csapat előtt olyan területek, amiket az első félidőben nem tudtunk bejátszani, aminek eredményeképpen magabiztos győzelmet arattunk. Sikerünk akár lehetett volna nagyobb különbségű is, de így sem lehetünk elégedetlenek a találkozó végkimenetelével.

Jók: Lipl Noel, Fehérd Dániel, Angyal Dominik

Elekes Zsolt:

Farkas Sándor: – Az éllovas Komáromhoz látogattunk, így előzetesen próbáltam mentálisan felrázni a társaságot, hogy ne csupán a táblázatból induljanak ki. A hazai csapat szervezett játékát és lendületét nehéz volt megtörni, de a srácok remekül vizsgáztak és a 2:0-ás vereség ellenére is emelt fővel hagyhattuk el a pályát.

Kincses Béla: – Az első félidő igen nehezen telt el, az első húsz perc során megintcsak nem a megbeszélteket láttam a pályán, cserébe egy egyéni hibát követően ellenfelünk szerzett egy gólt is, ami után nekünk kellett utánamenni… A félidőben kettős cserével igyekeztem “belenyúlni” a meccsbe, aminek köszönhetően feljavult a játékunk, és már csak idő kérdése volt, hogy mikor visszük be az első találatot. Ellenfelünket teljes mértékben a kapujához szegeztük, minek okán megszületett az első gólunk, majd kisvártatva a vezetést is megszereztük és a végén Kaszab Feri révén bevittük a kegyelemdöfést is. A meccs tanulsága: ha mindenki a tudásának megfelelően játszik, akkor nincs, nem is lehet gond a pályán, de ha egyes játékosokban “benntmarad a tudás”, akkor bizony baj lesz… Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok, de a játék hagyott még kívánnivalót maga után…

Jók: Pipó Kristóf, Budai Dániel, Kaszab Ferenc

Kincses Béla: – Itt sem indult jól a meccs, rengeteg pontatlanság jellemezte a csapat játékát, hiába kértem a srácokat az összjátékra, a pontos passzokra történő koncentrálásra, ez az elején megint elmaradt… Labdavesztések, egyénieskedések jellemezték a játékunkat az első gólunkig. Utána minden beállt a normál kerékvágásba és az ilyen arányú győzelmünk is teljesen megérdemeltnek mondható. Zárójelben jegyzem meg, hogy akár a dupláját is lőhettük volna. A problémát ismét csak a koncentráció hiányában látom, egyes játékosok néha nem tudják hol is vannak, és minden meccsen akad olyan egyéni hiba, amiből könnyen gólt kaphatunk.. Szerencsére ez ma nem így történt! Összességében azonban nincs okunk keseregni, ám rengeteg dolgunk van még!

Jók: Hegyes Márton, Lipl Noel, Baráth Bence