MK: magunkat vertük meg a Haladás ellen -Frissítve-Mestermérleggel!

Hiába tűnt el a kétosztálynyi különbség a pályán az NBI -es Szombathelyi Haladás és harmadosztályú együttesünk között, végül -csepeli góloknak köszönhetően-  a vendégek távoztak győztesen a Béke téri stadionból.

A találkozót megelőzően kiderült, hogy -bár nagyon sokan szerették volna újra látni- nem Király Gábor védi majd a vendégek kapuját, így elmarad a nagy visszatérés oda, ahol a korábbi válogatott kapus megkezdte felnőtt karrierjét. Ezt leszámítva remek hangulat, a szokásos, látványos galambröptetés és futballmeccsre kiváló időjárás várta a csapatokat vasárnap délután a Csepel Stadionban. A szép számú csepeli szurkolótábor ismét kiváló atmoszférát teremtve adott nagyszerű alapot az egész találkozónak.

Csepel FC–Szombathelyi Haladás 0:2 (0:1)

Csepel stadion, 800 néző, Játékvezető: Szilasi

Csepel FC: Botlik Dániel – Fisli András, Mészáros Roland, Szabó Péter, Tóth Márton (Szabó E. ’71), Molnár Krisztián, Gauzer Levente, Balogh Miklós, Kocsis Dávid, Somlyai Gábor (Torda Bence ’46), Szabó Zsombor  (Mészáros L. ’56) Edző: Tamási Zoltán
Haladás: Gyurján – Schimmer (Habovda, 46.), Kolcák, Jagodics, Németh Milán, Grumics, Rácz, Mészáros, Gaál (Funsho), Halmosi (Benes, 55.), Rabusic. Megbízott edző: Desits Szilárd

G.: Gauzer (20., öngól), Mészáros L. (90., öngól).

A mérkőzés elején a két lehetőségünk is akadt a vendégek kapuja előtt ám sajnos mindkét alkalommal elkerülte a labda Gyurján kapuját.  Hidegzuhanyként a 20. percben Mészáros bal oldali beadását Gauzer Levente meglehetősen rosszul találta el, ami a meglepett Botlik mellett a kapu jobb felső sarokába pörgött (0:1).Nem sokkal később egy jobb oldali beadást a vendégcsapat középpályása Mészáros lőtt fölé. A 33. percben egy jobb oldali vendég beadást Rabusic a fejelte kapura, de Botlik Dániel hatalmas bravúrt bemutatva a bal kapufára ütötte a labdát. A félidő lefújása előtt Németh bal oldali beadását Gaál lőtte kapura de Botlik ismét a helyén volt és bravúrral hárított.

Szünet után nagyjából az 55. perc környékén Molnár Krisztián a félpályáról lépett ki jó ütemben, rávezette Gyurjánra, de ahelyett, hogy elhúzta volna a labdát a kapus mellett, egyszerűen belerúgta a játékszert Gyurjánba, kihagyva a meccs legnagyobb csepeli ziccerét…

Sajnos ez a 90. percben újból megbosszulta magát: A szombathelyi Mészáros jobb oldali beadását védőnk, Mészáros László rendkívül szerencsétlen módon talált el,  így a labda a tehetetlen Botlik felett a hálóba hullott (0:2) Nem sokkal ezután a játékvezető le is fújta a találkozót.

Összességében nincs és nem is lehet szégyenkeznivalónk a jóval tehetősebb, anyagilag és infrastrukturálisan fényévekkel előttünk járó Szombathely elleni vereséget illetően. Mindkét bekapott gól meglehetősen szerencsétlen szituációt követően esett és ha Molnár Krisztián higgadtabb megoldást választ, könnyen megtréfálhattuk volna a Vas megyeieket, igaz Botlik kapus bravúrjaira is nagy szükség volt. A 90 perc alatt egyáltalán nem domborodott ki a két csapat közti 2 osztálynyi különbség, a Haladás talán a kapuk előtt volt aktívabb, de semmi olyat nem láttunk, ami első osztályú csapat játékáta emlékeztetne. A Magyar Kupából ezzel búcsúzó de minden dícséretet megérdemlő együttesünk már a  következő, hazai bajnoki mérkőzésére komcentrálhat, ahol természetesen csak a győzelem lehet a cél!

Tamási Zoltán a találkozó után nyilatkozott a Nemzeti Sportnak: – Végig szervezettek voltunk, az öngólok megpecsételték sorsunkat. Próbáltunk kontrákra játszani, meg is voltak a lehetőségeink Molnár Krisztián a második félidőben egyedül vezette a kapusra a labdát, bánhatjuk, hogy kimaradt a ziccer.