UP: pozitív mérleggel zártunk!

Utánpótlásunk “java” az RKSK ellen lépett pályára a hétvégén, és összességében pozitív mérleget produkáltak, megkezdte szereplését a leány U19 is, edzőmeccsel hangolt a bajnoki rajtra felnőtt női csapatunk.

Borda Viktor: -Ellenfelünket nem ismertük, de így sem számítottunk könnyű mérkőzésre, ami a találkozó eredményének alakulásában be is igazólódott… Nagyon jól kezdtünk játékban, mezőnyfölényben futballoztunk, sikerült ellenfelünk kapuja elé kerülnünk több alkalommal is, ám mégis ők szereztek gólt egy védelmi megingást követően. Csapatunk mentális erejét jól mutatja, hogy ezt követően nem torpantak meg a srácok, ugyanazzal az elánnal és energiákat mozgósítva folytatták a játékot, mint a bekapott gól előtt. Egy gyönyörű támadás végén aztán sikerült is kiegyenlítenünk egy szépségdíjas góllal. A második félidőre annyit kértem a játékosaimtól, hogy próbáljuk meg az első húsz percben letámadásból megszerezni az előnyt, hogy utána nyugodtan visszaállhassunk és kontrákból veszélyeztessünk. Ez sikerült is Kaszab Feri nagyszerű egyéni megmozdulása után, amivel már nálunk volt az előny, ezt követően aztán több lehetőségünk is akadt a gólszerzésre, de ellenfelünk rendre tisztázni tudott az utolsó pillanatokban, gyakran már a gólvonalról. Végül megtartottuk előnyünket, amit igazságosnak érzek, külön gratulálok csapatomnak ahhoz, hogy vesztes állásból sikerült fordítaniuk!

Jók: Kutika Dániel, Hinics Milán, Kaszab Ferenc, Sebestyén László, Végh Krisztán

 

Pop Richárd: – Előzetesen nehezebb találkozóra számítottam, aztán nem várt, nagy különbségű győzelem lett belőle. Nehezen sikerült feltörni ellenfelünk védekezését és megszereznünk az első gólunkat, nem azért, mert ők annyira jól védekeztek, hanem mert kihagytuk a helyzeteinket. Amennyiben pontosabbak vagyunk, már jóval hamarabb eldönthettük volna a találkozót a javunkra. Csapatunk kiemelkedően játszott, rengeteg jó egyéni teljesítményt is láttam, taktikailag fegyelmezetten, jó összképet nyújtva futballoztunk, ami később eredményességgel is párosult. Ez a fajta koncentráció és alázat szükségeltetik ahhoz, hogy a továbbiakban is ehhez hasonló eredményeket tudjunk elérni.

Jók: az egész csapat

Elekes Zsolt:

Farkas Sándor: –

Takács Krisztián: –

Felnőtt női csapat felkészülési találkozója:

2018.09.16. 13:00 Csepel, Edzőmeccs
Csepel FC – Üllő SE  1:3

Mészáros Csaba vezetőedző beszámolója: – Újabb edzőmeccs, és sajnos múlt héthez hasonlóan ismét vereség. Volt sok hasonlóság a két mérkőzés között, most is nagyon meleg volt, ami alaposan rányomta a bélyegét a játékunkra. Alakul a brigád, de még sok a tennivaló és sok munka vár ránk. Minden játékelemben fejlődnünk kell még. A találkozó jól indult, hiszen már a második percben vezetést szereztünk egy távoli megpattanó lövésből, ami lendületet is adott az első 30 percre. Még a szünet előtt egyenlített az ellenfél, majd szusszanhattunk egyet. Sajnos ezek után már nem úgy alakult a meccs, ahogy szerettünk volna. Egyre kevésbé tudtunk koncentrálni, gyorsan fáradtunk, sok hibát vétettünk és az ellenfelünk pedig egyre jobban fölénk kerekedett és egyre több helyzetet dolgozott ki. Szerencsére kapusaink jól védtek így nem lett nagy vereség. Örömteli, hogy még fáradtan is el tudtunk jutni a kapu elé, de a góllövés sajnos ma nagyon nehezen ment, a végén mindig odaért egy láb, vagy nem sikerült kaput találni. Egyelőre nekünk minden összecsapás az építkezésről, a gyakorlásról és az összeszokásról szól, így ezt a célt megszolgálta ez a mérkőzés is. Jövő héten már élesben játszunk az első bajnoki meccsünkön, ahol is Tárnokra látogatunk!