Újjáalakult a Csepel FC női csapata!

A Csepel FC U16-os leány csapat bravúros szerepléssel az előkelő 3. helyen végzett az előző bajnokságban. Ezen felbuzdulva idén 3/4 pályás felnőtt együttest is indítunk, amit vadonatúj szakvezető dirigál majd ebben a szezonban.

A csapat Mészáros Csaba szakfelügyelete alá került, aki már nyár váge óta készíti fel a hölgyeket az előttük álló feladatokra, és most eljött az idő, hogy bemutatkozzon honlapunkon is:

“Labdarúgóként az azóta már megszűnt XVII. kerületi Rákosmenti SE -ben szerepeltem, de egy sérülés és betegség miatt már fiatalon abba kellett hagynom az aktív játékot. A futball iránti kötödés és vonzalom megmaradt és egy hosszabb kihagyás után immár edzőként tértem vissza a pálya mellé. 2014-ben a BEAC női nagypályás csapatát alapítottam meg, amelyet két évig vezettem majd szintén ugyanezzel a csapattal 2016-tól két évig a Vasas Kubala Akadémián dolgoztam ahol a női U18-as csapatot egy évig vezetőedzőként, majd a következő szezonban az U19-es női csapatot másodedzőként segítettem a felnőtt mellett. Idén nyáron csatlakoztam a Csepel FC-hez és ismét egy női felnőtt csapatot szerveztem. Korábban volt felnőtt női együttese a klubnak, de néhány év kihagyás után, most ismét készen állunk a megmérettetésre!
Legfontosabb feladatomnak ebben a szezonban azt tartom, hogy egy összetartó, jó hangulatú csapatot alakítsak ki, ahol jól érzik magukat a lányok és ezáltal a kemény munkát is szívesebben végzik. Nem lesz könnyű feladat és időbe fog telni, míg összeszoknak és kialakítjuk a játékstílusunkat, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy jó kis csapat van összecsiszolódóban és bátran lehet nagyot álmodni! Indulásként a Pest megyei ¾ pályás bajnokságba neveztünk, ami a gárda jelenlegi szintjén jó alap lehet egy későbbi nagypályás bajnokságba való továbblépéshez.”

A lányok már lejátszottak két felkészülési mérkőzést, amit így értékelt a szakvezető:

2018.09.09. 11:00, Ócsa,
Ócsa VSE – Csepel FC  2:0 (1:0)

Keret: Szabó Henriett., Török, Sófalvi, Szabó Helga., Bogdán, Tóth, Bognár, Zalabai, Horváth, Barkóczi, Herczeg
“Irdatlan meleg fogadott minket Ócsán a 2×40 perces edzőmérkőzésen. Egy új felállást szeretünk volna gyakorolni ezen a napon, de sajnos kevés valósult meg belőle, mert a nagy meleg miatt a koncentráció nagy részét az oxigénfelvétel emésztette fel. Láttam szép megoldásokat, és nagyon sok szép helyzetet dolgoztunk ki ismét, de most nem sikerült értékesíteni őket, ami felettébb bosszantó, és a múlt hétvégi Gyömrő elleni játékból is kevesebbet láttam viszont, de a lányokban megvolt az igyekezet és ez a lényeg. Még bajnokság előtt jól jött ez a vereség (már ha lehet ilyet mondani), mert így még jobban kijöttek azok a hiányosságok, amiken dolgozni kell. Sajnos a találkozó előtt több játékosunk is, sérülés vagy betegség miatt kiesett, amennyiben ott vannak úgy más képe lett volna az összecsapásnak, de így is meg volt a haszna ennek a meccsnek is. Köszönjük szépen az Ócsának a vendéglátást, és sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban”

Korábban:

2019.09.02. 17:00, Gyömrő

Gyömrő UFC – Csepel FC  1:5
Gólok: Pál (3), Szekeres, Tóth
Keret: Sófalvi, Török, Szabó, Bogdán, Zalabai, Bognár, Tóth, Pál, Szekeres, Lunka

“Újjáalakult felnőtt női csapatunk első edzőmérkőzésén Gyömrőre látogattunk! 3×30 perces találkozóban állapodtunk meg. A mérkőzés előtt nem kértem sokat a lányoktól, hiszen jelenleg az elsődleges, hogy megismerjék egymást, és összeszokjanak! A legfontosabb az volt, hogy élvezzék a focit és legyen önbizalmuk megcsinálni minden cselt és lövést. Nagy öröm volt számomra azt látni, hogy nagyon látványos megoldásokat alkalmaztak a lányok, és bár meccs előtt sokan izgultak, a mérkőzés végére már mindenki felszabadult volt és láttam az örömöt az arcokon.  Számos veszélyes akciót vezettük, és nagyon sok tiszta gólhelyzetet alakítottunk ki, nagyobb is lehetett volna a különbség. A mérkőzés végére elfáradtunk, ami mutatja, hogy az erőnléten még kell dolgozni, de összességében nagyon elégedett vagyok a látottakkal. Köszönjük szépen a Gyömrő csapatának a vendéglátást, és sok siker kívánunk nekik a bajnokságban! Hajrá Csepel!”