Csepel FC – THSE-Szabadkikötő 1:0

A Csepel FC felnőtt együttese az Érd elleni bravúros döntetlen után végre megszerezte első sikerét is az NB III Nyugati csoportjának 4. fordulójában, így ellépett a kieső zónából.

Az idei szezonban utoljára szombati napon rendezett hazai bajnokira viszonylag sokan voltak kíváncsiak a Béke téri stadionban, ahol a szomszédvár THSE- Szabadkikötő együttese volt a vendég. Csapatunk a Major – Fisli, Mészáros R., Szabó P., Mészáros L., Mankó, Vörös B., Kocsis, Szabó Zs., Takács L., Torda Bence összeállításban lépett pályára. Sajnos közvetlenül a mérkőzés előtt derült ki, hogy csapatkapitányunk Teplán János valamilyen vírusos megbetegedést szedett össze így ki kellett hagynia a meccset. A találkozó első felében jobbára a mi akaratunk érvényesült, több gólhelyzetet is sikerült kidolgoznunk, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Sajnos a kihagyhatatlannak tűnő ziccereket sem sikerült gólra váltania játékosainknak. A második félidőben ez csaknem megbosszulta magát: az egyre jobban magára találó vendégcsapatnak is adódtak lehetőségei, ám szerencsénkre ott is mindig gond akadt a kivitelezéssel. A 74. percben (talán a lehető legjobbkor) aztán Kocsis Dávid szépen hozta helyzetbe magát és szemet gyönyörködtető módon lőtt a kapu bal felső sarkába (1:0). A gólt követően még elvétve akadt egy-egy helyzet(ecske) mindkét kapu előtt de komolyabb lehetőség már nem adódott egyik csapat előtt sem, így maradt az egygólos különbség. Tamási Zoltán együttese ezzel megszerezte az idei első győzelmet, amit reméljük hamarosan továbbiak is követnek majd.

A találkozó ONLINE közvetítése alább olvasható:

9. perc: egy bal oldali beadást csúsztatunk meg a vendégek kapuja előtt de Vörös Bence kihagyja az ajtó-ablak lehetőséget….Óriási ziccer maradt ki!
18. perc: Jelenleg a mezőnyjátékra korlátozódott a játék, a kapuk nem forognak veszélyben
22.perc: Torda kap jó labdát a bal szélen, erőszakos húz kapura de lövését szögletre mentik a vendégek…
29. perc: a vendégek jól alakítanak ki egy akciót, passzolgatás után Bánhidi lő 12 méterről jobbról, de Major a helyén van!
34. perc: Torda csinál egy szép cselt a jobb oldalon, betör a 16-oson belül de lövésébe belelépnek… Ziccer volt! Rá 2 percre egy középre lőtt labdát nem sikerül néhány centiről a kapuba kotorni….Sajnos ez is kimaradt!
39: perc: megint Torda! egy belöbbölt labdát szelidít meg majd ad be élesen de szögletre mentenek a csatárunk elől…Szép jelenet volt!
45. perc: kis híján vezetést szereznek a vendégek de szerencsére Gere Zoltán ígéretes helyzetből fölé bombáz…Meleg volt a helyzet…

Vége az I. félidőnek, 0:0

53. perc: Cseréltünk: Mankó Dávidot Tóth Márton váltotta, aki első labdaérintéséből gyönyörűen lött de sajnos a kapu fölé…
54. perc: A vendégeknél is egy cserejátékos, Tóth Henrik került helyzetbe de olyan 13 méterről jobbal fölé tekerte a labdát…
60. perc: Vörös Bence le, helyére Szabó Erik jön
69. perc: Ismét a vendégek veszélyeztetnek, Tóth Szabolcs lő a jobb kapufa mellé mintegy 20 méterről…
74. perc: egy bedobást követően Kocsid Dávid forgatta be védőjét majd 17 méterről kilőtte a bal felső sarkot! Gyönyörű gól volt! 1:0
87. perc: az egész találkozón rendkívül ambiciózusan játszó Torda Bence helyére áll be Gyökér Tamás
Vége: Csepel FC – THSE-Szabadkikötő 1:0