UP: Őrségváltás a legifjabbjainknál

A Csepel FC felnőtt csapata után a héten az utánpótlás is megkezdi bajnoki szereplését, ám a legkisebbek még csak készülnek a feladatokra, immár új szakmai vezetővel. Kincses Ádámot Elekes Zsolt váltotta a poszton.

A felnőtt együttesnek és a nagyobb utánpótlás korosztályoknak is biztos hátteret adó ugynevezett Bozsik-korosztályoknál folyamatos fejlődés volt megfigyelhető az utóbbi években és a létszám is szépen gyarapodott, ami Kincses Ádám és kollégái munkáját dícséri. A fiatal, ambíciózus szakember életében (akinek édesapja, az egykori NBI-es csepeli labdarúgó Kincses Béla is utánpótlásunkban dolgozik) olyan lehetőség adódott, amire – érthető módon- nem tudott nemet mondani.

Felkérést kaptam az FK Csíkszereda Futball Akadémiától, ahol az U18-as korosztályért felelek, illetve az akadémiai korosztályok erőnléti képzését bízták rám- mondta el honlapunknak az immáron új klubjánál dolgozó Kincses Ádám. Hosszas mérlegelést követően fogadtam el az ajánlatot, ami szakmailag nagy kihívást jelent. Három évvel ezelőtt hatalmas lehetőséget kaptam azzal, hogy felkértek a Csepel FC Bozsik- korosztályainak szakmai vezetői posztjára, amit – nem kis mértékben csepeli kötődésem okán- habozás nélkül el is vállaltam. Kollégáimmal az elmúlt évek során sikerült kialakítanunk egy működőképes, korosztályos képzést, ami előzetesen ugyancsak nagy kihívásnak bizonyult. Sikerült leraknunk egy stabil alapot amire ma már lehet építeni. Csepel különösen fontos helyszín volt számomra, hiszen édesapám is itt lett ismert labdarúgó, én magam is ezer szállal kötődöm a kerülethez és a klubhoz is, ezért érintett jól a felkérés a posztra. Személy szerint én is sokat fejldőtem az itt töltött idő alatt és úgy érzem, hogy a klub is profitált a kollégáimmal együtt elvégzett munkából.  Nagyszerű embereket, közeget ismertem meg az egyesületnél, akiknek hálás vagyok az együtt töltött időszakért és bízom benne, hogy szakavatott kollégám Elekes Zsolt (aki hozzám hasonlóan meglehetősen erős csepeli gyökerekkel rendelkezik) tovább viszi majd az általunk elkezdett munkafolyamatot. Szeretném megköszönni a gyerekeknek a közös munkát, a szülőknek, kollégáknak, klubvezetőknek a támogatást, remélem, hogy megértik és elfogadják a döntésemet, ami persze nem azt jelent, hogy örökre bezárom magam mögött a Csepel FC kapuit, továbbra is igyekszem figyelemmel kísérni a Béke téren zajló eseményeket és ki tudja, talán egy nap vissza is térhetek majd az utánozhatatlan hangulatú kék-piros kötelékbe. Minden jót kívánok az elkövetkezendő időkre, elköszönni is csak így tudok mindenkitől: Viszlát Csepel, Hajrá Csepel!

Elekes Zsolt, aki a jelenlegiek közül a leghosszabb ideje dolgozik a csepeli utánpótlásban tehát újabb feladatot kap. Aki kicsit is figyelemmel kísérte az elmúlt évek kék-piros utánpótlás eseményeit az tudhatja, hogy amelyik korosztályban a játékosok által csak Zsolti bá’-nak hívott szakember dolgozik, ott előbb-utóbb az eredményesség is megmutatkozik, így a szakmai munkával, sőt ezen felül a játékosokkal és szülőkkel való kapcsolattal sincs nagyon probléma!

Először is köszönöm Ádámnak az eddigi munkát, nem kis dolgot vittek véghez azzal, hogy megszilárdították a meglehetősen ingatag lábakon álló Bozsik korosztály alapjait – kezdte bemutatkozóját Elekes Zsolt. Köztudott, hogy nem vagyunk túl könnyű helyzetben, hiszen csak kerületen belül  4 (!!) másik egyesülettel kell “osztoznunk” egy-egy korosztályon, ami irgalmatlan melót követel tőlem és minden kollégámtól. Sajnos Ádámot Csaba bácsi (Horváth Csaba) is követte a távozók sorában, ő is egy olyan ajánlatot kapott amit nem könnyű manapság visszautasítani! Neki is köszönjük az eddigi munkáját, kiemelve a kapusokkal történt foglalkozásokat is és sok sikert kívánunk a továbbiakban! Bár sajnáljuk a távozó szakembereket, siránkozásra nincs idő, igyekszünk a lehető leghamarabb betölteni a megüresedő pozíciókat, hiszen hamarosan elkezdődik a munka, aztán majd a tornák is. Szerencsére már vannak is érkezők az edzők között, akiket itt a honlapon is szeretnénk majd bemutatni a Csepel FC szimpatizánsoknak. Természetesen a játékosok és a szülők nemsokára, az edzéseken és a szülői értekezleten meg fognak ismerkedni az új stábbal, ha még esetleg nem tették azt meg. Mindenkinek jó felkészülést, becsülettel elvégzett tréningeket és sikeresen megvívott meccseket kívánok! Hajrá Csepel!