Bravúr az Érd ellen, megvan az első pont!

Kellemes meglepetés érte a Béke térre látogató Csepel FC szurkolókat szombad délután: az eddig pont nélkül álló csapatunk ugyanis alaposan megráncigálta a hibátlan mérleggel érkező, bajnokesélyes Érd bajszát!

Negyed óra játékot követően szerezte meg a vezetést a vendég csapat, amikor is a korábban csepeli színekben is játszó Mojzer György jobbról adott középre, amit Pallagi kapufára lőtt, a kipattanót Kelemen Patrik próbálta a hálóba juttatni, de Major hatalmas bravúrral még hárított, ám a róla levágódó labdát végül Pallagi be tudta gyötörni a hálónkba (0:1)

A gólt követően nem esett össze a Tamási-alakulat, sőt a nyáron csapatunkhoz érkező Mankó Dávid a félidő lefújása előtt kilépett az érdi védők közül, s higgadtan elpasszolta a labdát a vendégek kapusa mellett (1:1)

Jobban nem is kezdődhetett volna számunkra a második félidő:  egy érdi támadást követően saját nevelésű játékosunk Torda Bence a jobbszélen nyargalt végig egészen az érdi kapuig, ahol hat méterről bevette Kertész kapuját (2:1).

Sajnos az örömünk csak a 62. percig tartott, akkor ugyanis egy szögletet követően Honti fejelt Major Barnabás kapujába (2:2).

A hátralévő fél órában sem adtuk alább az előzőeknél, bár enyhe érdi mezőnyfölény mutatkozott meg a pályán, de gólt nem sikerült szerezniük az akár bajnoki címre is esélyes, eddig kifogástalan mérleggel rendelkező vendégeknek, így maradt a számunkra hízelgő döntetlen eredmény. Ezzel sikerült tehát feledtetni az előző két forduló gyengébb teljesítményét, amivel remélhetőleg elindul a csapat a táblázaton fölfelé. Következő találkozónkat is hazai környezetben játtszuk a kerületi rivális, THSE- Szabadkikötő ellen, ahol csapatunk megszerezheti idei első győzelmét is.

 

 

NB III, Nyugati csoport, 3. forduló

Csepel FC – Érdi VSE 2:2 (1:1)
Csepel, 300 néző. V: Maml (Iványi I., Nagy Márk.)
Csepel FC: Major – Teplán, Mészáros R., Mészáros L., Takács L. – Szabó P. (Vargovics, 61.) – Vörös B. (Tóth M., 88.), Fisli, Torda B., Mankó (Szabó E., 75.) – Kocsis.
Vezetőedző: Tamási Zoltán

Érdi VSE: Kertész F. – Honti, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Koós (Kónya, 67.), Pallagi, Melczer – Balázsovics (Kalmár, a szünetben), Mojzer, Kelemen P.
Vezetőedző: Limperger Zsolt

Gól: Mankó Dávid (41.), Torda Bence (52.), ill. Pallagi (15.), Honti (62.)

Fotó: Balogh István