MLSZ: szeptembertől vasárnapi meccsnapok!

Minden harmadosztályú labdarúgó egyesülethez levél érkezett az MLSZ -ből, miszerint szeptembertől az összes NB III-as bajnoki mérkőzést egységesen, vasárnapi napon kell lejátszani.

Értesülésünket megerősítette Takács Krisztián, klubunk egyik tulajdonosa, aki több más klubvezetővel együtt értetlenül áll a döntés előtt, ami így hangzik:

“Ezúton tájékoztatom, hogy az MLSZ Versenybizottsága főtitkári utasítás alapján a 2018–2019. évi NB Ill osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokságban a szombati napra kiírt bajnoki mérkőzéseket 2018. szeptember 1. napjától (5–30. fordulók) egységesen vasárnapi napra helyezi át”

A Nemzeti Sport Online hozzáteszi:

A harmadik vonalban eddig szombaton és vasárnap rendezték a mérkőzéseket – ilyen rendszerben ment le az új szezon első fordulója is az elmúlt hét végén..

Noha „a főtitkári utasítás emlékeztet arra, hogy az MLSZ Elnökségének elhatározása szerint a 2015–2016-os évadtól kezdve az NB I, NB II és NB III-as bajnokságokat egységes időrendben tartják meg, nevezetesen alapesetben a hétvégi NB I-es mérkőzéseket szombaton, az NB II-es és NB III-as mérkőzéseket vasárnap rendezik; ez alól indokolt esetben kivételes döntés hozható, pl. ha a férfi felnőtt válogatott mérkőzése vasárnapra esik (pl. 2018. november 18.)”, a gyors módosítás még az MLSZ Meccscenterét is váratlanul érte – kedd kora este még „éltek” a szombati időpontok.

A döntés alaposan megnehezíti a pontos tájékoztatást is, hiszen a kihelyezett plakátokon és a bérleteken szereplő program így már nem fedi a valóságot.

Kérjük folyamatosan kísérjék figyelemmel weboldalunkat és Facebook oldalunkat azért, hogy a Csepel FC bajnoki mérkőzéseinek pontos időpontjairől tájékozódhassanak és értesítsenek erről minden szurkolót.